Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / 2. ULUSLARARASI - 12. ULUSAL GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

2. ULUSLARARASI - 12. ULUSAL GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

1992 yılından bu yana TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Gıda Mühendisliği Kongreleri bu yıl 25-27 Kasım tarihleri arasında 2. Uluslararası - 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi olarak online katılımlı olarak gerçekleştirildi.

2. ULUSLARARASI - 12. ULUSAL GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Kongre’de 3 gün boyunca; gıda endüstrisi, sürdürülebilir ve güvenilir gıda üretimi, depolama ve dağıtım, tarımsal üretim, iklim değişiklikleri ve çevre ilişkileri, insan sağlığı ve gıdaya erişim imkânları, AR-GE çalışmaları ve yeni teknolojiler gibi konular işlendi, sürdürülebilirlik hedefleri ile ekonomik etkiler de tartışıldı.

Kanada, Fransa, İsrail, İtalya, Almanya ve Türkiye’den konu uzmanları ve uluslararası alanda çalışmaları kabul edilmiş çok değerli bilim insanları araştırmalarını katılımcılarla paylaştı, genç akademisyenler poster ve sözlü sunumlarıyla Kongre’de yerlerini aldı. Kongre, “GıdaMO 25.Yıl Salonu” ve “Prof. Dr. Aydın Öztan Salonu” olarak isimlendirilen iki paralel salonda izlendi. 55 bilim insanı ve AR-GE temsilcisinin bilimsel çalışmalarını paylaştığı 10 bilimsel oturum ile sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen 9 temsilcisinin konuşmacı olarak katıldığı “Gıda, Çevre ve Sağlık”, “Gıda Sanayi; Yatırım, Üretim ve Lojistik Yapısı” başlıklı 2 panel düzenlendi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü‘nün açılış konuşması ile başlayan Kongre, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın konuşmasının ardından; 2014 - 2020 arasında Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı Özel Raportörlüğü görevini yürütmüş olan Prof. Dr. Hilal Elver’in açılış konferansı ile devam etti. Kongre’nin birinci ve ikinci gününde TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tufan Gündüzalp’in ve Prof. Dr. Murat Karaoğlu’nun yönettiği “Poster Sunum Tanıtım Oturumları” gerçekleştirildi. 

2. Uluslararası - 12. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, üçüncü gününde; Prof. Dr. Gülüm Şumnu’nun oturum başkanlığı yaptığı “Food Technology & Packaging” ve Prof. Dr. Pınar Şanlıbaba’nın oturum başkanlığı yaptığı “Food Design & Safety” başlıklı bilimsel oturumların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü’nün gerçekleştirdiği kapanış konuşması ile sona erdi. 3 gün boyunca 300’ün üzerinde kişinin izlediği Kongre, önceki gıda mühendisliği kongrelerinde de olduğu gibi bu yıl da TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda bilimi ve gıda sektörü açısından verimli bir şekilde tamamlandı.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İskandinav Yarımadası

    İskandinav Yarımadası

    İskandinavya Avrupa'nın kuzey kısmında yer alan coğrafi bölgenin adıdır. İskandinav ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'dır.... Devamı »