Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / X20 I/O Ailesine Eklenen Yeni Modüller

X20 I/O Ailesine Eklenen Yeni Modüller

B&R yeni sıcaklık ve güç ölçüm modüllerini tanıttı.

X20 I/O Ailesine Eklenen Yeni Modüller
B&R, X20 I/O sistemini 2 yeni ek modülü daha içerecek şekilde genişletiyor:4 kablolu direnç ölçümlü bir sıcaklık ölçme modülü ve 333mV çıkışlı harici akım trafoları için 4 akım girişi bulunan bir enerji ölçüm modülü.

4 kablolu bağlantı teknolojisi kullanılarak X20ATB312 sıcaklık ölçüm modülüne IEC 60751 standartı ile uyumlu 4 adet platinyum PT100 sıcaklık sensörü bağlanabilir. Sadece 12,5 mm genişliğe sahip olan 4-kanallı kompakt X20 modülünün kablolama işlemleri X20TB1F 16-pin terminal bloğu kullanılarak yapılır. Rezistif sıcaklık ölçümüne ek olarak 4-kablolu bağlantılar için sabit akım kaynağına ve 0.01°C’lik bir hassasiyete sahip olan PT100 sensörlerinin kullanılması ayrıca direkt direnç ölçümüne ve filtre zamanının ayrı ayrı ayarlanmasına olanak tanır.
Enerji tüketiminin ölçülmesi

X20AP3161, B&R'nin enerji ölçüm modüllerinin kapsamını genişletmektedir. Maksimum 480 VAC değerinde olan 3 adet voltaj girişi ve 333mV çıkışlı harici akım trafolarının bağlanabilmesi için 4 adet akım girişi ile donatılmıştır. Modül, her üç faz için de ayrı ayrı ve topluca hepsi için efektif, reaktif ve görünür/zahiri güç ölçümünü gerçekleştirir. Ayrıca tüm fazların güç tüketimi ve toplam tüketim kaydedilir.
Modül, akım ve gerilimi 31inci harmoniğe kadar ölçer; dolayısıyla ölçme işlemi çok yüksek bir hassasiyetle gerçekleştirilir. Yüksek duyarlılığından ve dördüncü kanala sahip olmasından dolayı, topraklama/nötr hatlarındaki kaçak akımların ölçülmesi için idealdir. Sinyaller doğrudan modüllün içerisinde değerlendiği için, kontrolör üzerindeki yük azaltılır.

B&R Hakkında

B&R, Avusturya'da genel merkezleri ve tüm dünyada ofisleri bulunan özel bir şirkettir. Endüstriyel otomasyonda bir dünya lideri olan B&R, makine ve proses otomasyonu, hareket kontrolü, HMI ve entegre güvenlik teknolojisi için geliştirdiği komple çözümlerini hemen hemen her sektörde müşterilerine sunmak için gelişmiş mühendislik bilgisini en güncel teknoloji ile harmanlıyor. B&R, endüstriyel fieldbus haberleşme standartları POWERLINK, openSAFETY ve AutomationStudio yazılım geliştirme ortamını kullanarak otomasyon mühendisliğinin geleceğini yeniden tanımlıyor. B&R, süreçlerini kolaylaştırma ve müşteri beklentilerinin ötesine geçme konusundaki kararlılığıyla yenilikçi ruhunu canlı tutarak endüstriyel otomasyon sektörünün ön sıralarında yer alıyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

    Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

    Yeni yerler keşfederken dikkatinizi en çok doğal güzellikler çekiyorsa, doğa ile iç içe olmak sizler için vazgeçilmez bir tutkuysa bu yazımıza göz atmanızda fayda var. Doğa tutkunlarını kendine hayran bırakacak, birbirinden güzel doğa manzaraları rotalarını bu sayımızda sizler için hazırladık.... Devamı »