Cumartesi , 20 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Vakum ve Basınç Sensörü: Yeni nesil teknoloji, NFC ile Endüstri 4.0 uygulaması

Vakum ve Basınç Sensörü: Yeni nesil teknoloji, NFC ile Endüstri 4.0 uygulaması

Schmalz geliştirmiş olduğu vakum ve basınç sensörleri sayesinde prosesi kolaylaştırmasının yanı sıra pazarda ilk defa tamamen yeni bir iletişim sistemi kullanmıştır

Vakum ve Basınç Sensörü: Yeni nesil teknoloji, NFC ile Endüstri 4.0 uygulaması

Schmalz geliştirmiş olduğu vakum ve basınç sensörleri sayesinde prosesi kolaylaştırmasının yanı sıra pazarda ilk defa tamamen yeni bir iletişim sistemi kullanmıştır.  VSi serisi vakum ve basınç sensörlerini mevcut sisteminize entegre etmeniz kolaylıkla mümkün olup, data transferi yapabilirsiniz. Bu sensörleri mevcut haberleşme sistemi veya IO Link üzerinden haberleşmesini sağlayabileceğiniz gibi aynı zaman akıllı telefon üzerinden haberleşme imkânı sağlayabilmektedir.

Vakum otomasyon sistemlerinde görsel olarak bilgileri görmek her geçen gün daha çok önemli hale gelmektedir. Operatörler, sistem durumu hakkında daha net ve güvenilir bilgi almaya gereksinim duyarlar. Yeni schmalz vakum/basınç sensörü VSi sayesinde sensör ekranın görülmesinin zor veya ulaşılamadığı bölgelerde sistem hakkında kablosuz bilgi verebilme imkânı sağlar. Dijital VSi vakum sensörü IO-Link bağlantısı ile kolaylıkla mevcut sistemlere entegre edilebilir.

NFC uyumlu bir akıllı telefonuz varsa, sensördeki görüntüyü telefon ekranına aktarabilirsiniz. Schmalz’ın bu yeniliği sayesinde kullanıcılar, sensörler ile iletişim kurarak ayarlama yapabilecek ve data alışverişinde bulunabilecekler. Bu sistemi kullanmak için harici bir enerji beslemesine gerek bulunmamaktadır. Herhangi bir bakım kontrol durumlarında kullanılan vakum ekipmanın tüm bilgilerini seri numarası, ürün kodunu veya kullanım kılavuzunu telefonuna indirebilecek.

NFC yoluyla vakum sensörü üzerinden temel ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca vakum sensörü üzerinde sinyal var mı diye uzaktan akıllı telefon ile kontrol edebilirsiniz. Sorunların çok daha hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edilme imkânı sağlar. Bu sayede servis ve bakım sürelerinde azalma ve önleyici bakım için kontrollerin daha hızlı yapılıp, prosesin güvenli bir şekilde devamı sağlar. Aynı zamanda VS model vakum sensörü analog çıkışlı versiyonları da olup, IO-link olamadan veya ekran kullanılmayan sistemlerde entegre edilebilmekte olup, NFC uyumlu akıllı telefon ile bilgileri okuyabilirsiniz.


www.schmalz.com.tr
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    AYMAKSAN AYLA HAKKINDA; Firmamızda satış kavramı, sadece makine satmak şeklinde gerçekleşmez. Makinenin projelendirme ve imalat aşamasından başlayan, devreye alma ve sonrasındaki rutin çalışma sırasında devam eden, tecrübeleriyle müşterilerine çözüm sunan firmamızda % 100 müşteri memnuniyeti bizim makine satış kavramımızdır. Biz sadece ambalaj makinesi üretmiyoruz, müşterilerimize mühendislik hizmeti veriyoruz, işimize mühendisliğimizi katıyoruz. Farkımız burada yatar. Cemal AYLA Aymaks... Devamı »