Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / STÄUBLI TS2 Dört Eksenli SCARA Robotlar ile Tanışmaya Hazır Mısınız?

STÄUBLI TS2 Dört Eksenli SCARA Robotlar ile Tanışmaya Hazır Mısınız?

Stäubli TS2 dört eksenli SCARA robotlar performansın yeni seviyelerini ölçüyor.Türkiye’de ilk kez sizlerin karşısına çıkacak olan yeni Stäubli TS2 SCARA serisinin lansmanı ile Stäubli yeni bir performansa adım atıyor.

STÄUBLI TS2 Dört Eksenli SCARA Robotlar ile Tanışmaya Hazır Mısınız?
STÄUBLI TS2 Dört Eksenli SCARA Robotlar ile Tanışmaya Hazır Mısınız?
Stäubli TS2 dört eksenli SCARA robotlar performansın yeni seviyelerini ölçüyor.
Türkiye’de ilk kez sizlerin karşısına çıkacak olan yeni Stäubli TS2 SCARA serisinin lansmanı ile Stäubli yeni bir performansa adım atıyor. Tamamen yeniden tasarlanarak, hassas ortamlarda kullanım için de birçok yeni olanak sunan devrim niteliğinde olan dört eksenli SCARA robotlar; özel JCS sürücü teknolojisiyle ultra kısa döngü sürelerini kolaylaştırıyor.
Bu yeni model ile önceki modellere göre hangi noktalarda benzerlikleri konusunda, Stäubli Robotik Direktörü Gerald Vogt etkileyici bir cevap veriyor: “Hiçbir şey... Çünkü  SCARA serimizi yepyeni bir görünüme kavuşturduk. Şimdi modüler tasarımda ilk defa, yeni standartlar belirleyen altı eksenli makinelerimizde kendi JCS teknolojimizi birleştiriyoruz. Bu teknoloji, dört eksenli TS2'nin muazzam performans kazanımlarının anahtarıdır. JCS teknolojisi, harici kablolamayı geçmişte bırakan eşsiz bir temiz oda tasarımı sunar.”
Yeni robotlar ve öncüleri arasındaki farklar belirgindir. Dahili medya ve besleme hatları ile kompakt, kapalı tasarımları ile karakterizedir. Harici kablo demetleri bulunmamaktadır; böylece düzensiz konturlar, mekanik arıza kaynakları veya önlenebilir partikül emisyonları yoktur. Tamamen kapatılmış muhafaza ile isteğe bağlı olarak bir kapakla korunan ve özel vidalarla yapıştırılmış, robot kaidenin altında gizli bağlantılar (istenirse) ile ölü alan sistematik olarak hariç tutulmuştur. Bu, modern hijyenik tasarımın özünü oluşturmaktadır.
Tüm Amaçlar İçin Yüksek Hızlı SCARA'lar
Stäubli, sağlık & yaşam bilimi sektörünün tartışmasız pazar lideridir ve bu pozisyonu yeni SCARA'larla daha da pekiştirmeyi amaçlar. Vogt, “Tüm montaj görevleri için standart robotlar var; ancak bunlar, yeni uygulama olanaklarını açtıkları hassas üretim ortamları için basit modifikasyonlarla yükseltilebilir. Gıda ve ilaçlardan fotovoltaiklere kadar değişen en katı hijyen veya temiz oda gereksinimlerine tabi uygulamaları düşünüyorum. Tüm TS2 modelleri H1 gıda yağı ile herhangi bir performans kaybı olmadan çalıştırılabilir.
Tüm olasılıklar için en iyi çözümü sağlamak amacıyla, yeni Stäubli SCARA robot ailesi, TS2-40, TS2-60, TS2-80 ve TS2-100 olmak üzere dört üyeden oluşur. Dört eksenli TS2-100 ile Stäubli, önceki model serisinin çalışma yarıçapını (400 ila 800 milimetre) etkileyici bir şekilde 1000 milimetreye çıkardı. Genel olarak, yeni SCARA'lar öncekilerden oldukça daha kompakt olmakla birlikte alan açısından sizlere daha fazla esneklik sağlar. Ve bir bonus özelliği var - ilk kez, dört eksenli makine isteğe bağlı bir entegre takım değiştirme sistemi ile sipariş edilebilir. Bu, SCARA'nın çevik kavrayıcılarının ve araçlarının kendilerini otomatik olarak değiştirmelerine ve böylece belirli uygulamalardaki çalışma süresini önemli ölçüde artırmasına olanak tanır. Bu sistemin bir başka avantajı, araçların veya kavrayıcıların bayonet kilitleme mekanizması vasıtasıyla saniyeler içinde manuel olarak değiştirilebilmesidir. Tüm medya ve sinyal bağlantıları otomatiktir.
 
 
Çoklu Avantajlara Sahip Modüler Tasarım
Dört modelin yakından incelenmesiyle ortak özellikler ön plana çıkmaktadır. Bu tesadüfi bir durum olmamakla birlikte sadece yeni modüler tasarımın bir sonucudur. Tüm makineler, dizinin altı eksenli TX2 nesliyle paylaştığı aynı robot ayaklarına sahiptir. Ayrıca; önkol, eksen ve sürücüler belirli modellerde aynıdır.
Önkol durumunda, dört model TS2-40 ve TS2-60'da bulunan, TS2-80 ve TS2-100 üzerinde daha büyük olan iki farklı versiyondan biriyle donatılmıştır.
Vogt faydaları şöyle açıklamaya devam ediyor: “Her şeyden önce, bu modüler tasarımı ile yeni SCARA'lar teslimat sürelerini önemli ölçüde azaltacak. Ayrıca gereksiz masraflardan da sizleri koruyor olacağız. Şimdi kendi JCS teknolojimizi kullanıyoruz ve her durumda çok yüksek seviyede dikey entegrasyona sahibiz. Bu nedenle kullanıcılar; daha hızlı, daha sessiz ve daha esnek olan bu makinelerin yüksek performansından memnun kalmakla birlikte daha kısa teslimat süreleri de kendilerine kolaylık sağlayacaktır.
STAUBLI

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR