Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Sokak Hayvanları İçin Çözüm Geri Dönüşüm

Sokak Hayvanları İçin Çözüm Geri Dönüşüm

“Yuvaya Dönüşen Plastikler” Kamu Spotu Film Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

Sokak Hayvanları İçin Çözüm Geri Dönüşüm
PAGDER’in “Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır” sloganıyla başlattığı “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesini ekranlara taşıyacak film seçildi. 
Üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Kamu Spotu Film Yarışması sonucunda birinciliği “Sokak Hayvanları İçin Çözüm, Geri Dönüşüm”, ikinciliği “Plastikleri Topla, Dostluğunu Göster”, üçüncülüğü ise “Plastik Yuva” isimli çalışmalar kazandı. 

Aralarında sanatçı, gazeteci, iş adamı, sivil toplum mensupları ve akademisyenlerin de yer aldığı jüri tarafından seçilen ilk üç ekibe ödülleri 16 Nisan’da PAGDER’de düzenlenen törenle verildi. Birinci gelen ekip 10 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu.

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği PAGDER’in geri dönüşüm bilincini artırmak ve sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesini en iyi anlatan filmi bulmak için düzenlediği Kamu Spotu Film Yarışması sonuçlandı. Üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan yarışmada jüri, birinciliği “Sokak Hayvanları İçin Çözüm, Geri Dönüşüm” çalışmasına verdi.

PAGDER, “Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır” sloganıyla pilot bölgelerde başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırarak, atıkların (Plastik yoğurt-peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, işlevini kaybetmiş plastik damacanalar, plastik askılar vb.) toplanmasını ve bunların dönüştürülerek plastik hayvan yuvaları yapılmasını sağlıyor.
Birinci olan ekip 10 bin TL’nin sahibi oldu!

PAGDER, halkın, sanatçıların, derneklerin, hayvan severlerin, akademisyenlerin ve iş dünyasının da destek verdiği projede geri dönüşüm bilincinin artırılması ve gençlerin konuya yaklaşımlarını gözlemleyebilmek için bir kamu spotu film yarışması düzenledi. 

Yarışmada dereceye girenleri PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy,  ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Savaş Arslan, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Göksel Aymaz, proje yüzü ve oyuncu Tuna Arman, Sinema Sanatçısı Aydan Şener, Sinema Yazarı Cem Altınsaray,  Hürriyet Kampüs Yazı İşleri Müdürü Bülent Ovacık, Mediaetik Ajans Başkanı Züleyha Güvener, BENOPLAST İş Geliştirme ve Satış Direktörü Hakan Dirgeme, BASF Kurumsal İletişim Marka Sorumlusu Aslı Çelikten ve TÜYAP Proje Grup Başkanı Tamer Güzelaydın’ın yer aldığı jüri belirledi.

Projeye her konuda gönüllü destek veren jüri, yarışmaya katılan bütün filmleri izleyerek iki tur oylamayla dereceye giren çalışmaları belirledi. İlk turda her film ikişer kere izlendi ve ilk beşe kalan filmler belirlendi. İkinci turda ise bu filmler mesaj uygunluğu, etkili anlatım, müzik, ses, görüntü kalitesi ve yaratıcı yaklaşım yönünden değerlendirilerek, ilk üç film belirlendi.
Heyecanımızı bu film ile tüm Türkiye’ye taşıyacağız

Buna göre, Taylan Erol (İstanbul Aydın Üniversitesi), Ersin Kıvrak (Bahçeşehir Üniversitesi) ve Başman Arancıoğlu’ndan oluşan (Sakarya Üniversitesi) ekip 1’inciliği kazanarak 10 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu. 2’inciliği Gözde Demirelli (İstanbul Bilim Üniversitesi) kazanırken, Umut Türkmen (Akdeniz Üniversitesi) ve Ezgi Büşra Çınar’dan (Akdeniz Üniversitesi) oluşan ekip 3’üncü oldu.

Üniversiteliler ödüllerini 16 Nisan’da PAGDER’de düzenlenen törenle teslim aldılar. 10 bin TL’lik 1’incilik ödülünü ekip adına PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci’den alan Taylan Erol duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Yarışma öncesinde projeyi duyduğumda gerçekten çok yaratıcı bulmuştum. Proje kapsamında yapılacak kamu spotu film yarışmasını medyada görünce oldukça heyecanlandım. Ben ve ekipten arkadaşlar, bu projeye bizim de bir katkımız olmalı dedik ve kamerayı elimize aldık. Yaptığımız çalışmaya tabi ki güveniyorduk ama birincilik biraz sürpriz oldu. Bu kadar usta ismin yer aldığı bir jüri tarafından, bu ödüle ve dereceye layık görülmenin gururu tabi ki tarif edilemez. Proje hakkındaki heyecanımızı bu film ile tüm Türkiye’ye taşımayı ve böylece projeye verilen desteğin artmasını umut ediyoruz.” 

Film, “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyasının bilinirliğine katkıda bulunmak amacıyla ekranlarda yayınlanacak. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    Eş konumlu baskı ve reklamcılık fuarı Printech ile birlikte, bu yılki sergi alanı 32.800 m2'yi aştı. RosUpack’e 36 ülkeden gelen 100'den fazlası fuarın yeni katılımcıları olan 650’den fazla şirket katıldı. Katılan ziyaretçi sayısı %17 arttı - 70 ülkeden ve Rusya'nın 79 bölgesinden 23.051 kişi katıldı.... Devamı »