Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / OMRON’un Yeni İnovasyon Laboratuvarı Robotik Üretim Konseptleri Sunuyor

OMRON’un Yeni İnovasyon Laboratuvarı Robotik Üretim Konseptleri Sunuyor

OMRON, İstanbul’daki Türkiye genel merkezinde yeni bir İnovasyon Laboratuvarı açtı. Türkiye’deki büyüme hedeflerine paralel olarak yüksek bir yatırım bedeli ile hayata

OMRON’un Yeni İnovasyon Laboratuvarı Robotik Üretim Konseptleri Sunuyor
OMRON’un Yeni İnovasyon Laboratuvarı Robotik Üretim Konseptleri Sunuyor
OMRON, İstanbul’daki Türkiye genel merkezinde yeni bir İnovasyon Laboratuvarı açtı. Türkiye’deki büyüme hedeflerine paralel olarak yüksek bir yatırım bedeli ile hayata geçirilen laboratuvar, endüstriyel robotların Türkiye imalat endüstrisine getirebileceği büyük avantajları göstermeyi ve üreticilere robotların kendi uygulamalarını nasıl geliştirebileceğine dair gerçekçi bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor.
Türkiye genelinde üreticiler, verimliliği artıracak ve endüstri genelindeki mevcut bir çok sıkıntıya çözüm olacak endüstriyel robotların potansiyeli konusunda hem fikir. Ancak, aynı zamanda, kendi benzersiz uygulamaları için kesin bir yatırım getirisi sağlayacağına dair güvence olmadan başlangıç aşamasında önemli bir sermaye yatırımı yapmakta isteksizler. OMRON’nun bu yeni İnovasyon Laboratuvarı, müşterilerine herhangi bir finansal taahhütte bulunmadan önce, uygulamalarını her türlü ayrıntıda kopyalayan bir “konsept kanıtı” uygulaması sunuyor.
OMRON’un yeni İnovasyon Laboratuvarı, robotların müşterinin kendi üretim hattında sahip olacağı etkinin doğru bir şekilde gösterilmesini sağlamak için hızlı bir şekilde yapılandırılabilen bir platform sunuyor. Bu aynı zamanda OMRON’un diğer ürünlerinin robotların sağladığı faydaları arttırmak için nasıl hızlı bir şekilde entegre edilebileceğini göstermesine de olanak tanıyor. Laboratuvar ayrıca müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamasını sağlıyor ve ilgilenilen potansiyel müşterileri memnun müşterilere dönüştürmeye yardımcı olan güçlü bir araç haline geliyor.
Eksiksiz endüstriyel robot portföyü
Laboratuvar sayesinde OMRON, üretim hattında ürünlerin taşınması için kullanılan Scara, 6-Eksen ve yüksek hızlı Delta robotları da dahil olmak üzere endüstriyel robot portföyünün tamamını sergileyebileceği bir platforma da sahip oldu. Sabit robotların yanı sıra, OMRON’un Otonom Akıllı Araçları (AIV) da İnovasyon Laboratuvarında yer alıyor. AIV'ler, farklı üretim hücreleri ile yükleme ve boşaltma makineleri arasında hammaddeleri ve ürünleri bağımsız olarak transfer edebilir ve bu da üreticilerin personeli daha üretken görevlerde kullanmasına olanak tanır.
Üretim kontrol çözümü ve üretim sürecinin ötesine geçiş
En yeni robot teknolojisine sahip olmanın yanı sıra laboratuvar, OMRON'un algılama, kontrol ve hareket için ürettiği diğer ürünleri ve şirketin Buluta bağlı ve Yapay Zeka kontrollü yönetim sistemleri ile eksiksiz bir üretim kontrol çözümü sağlamak için robotların nasıl entegre olabileceğini vurguluyor. Aynı zamanda OMRON ürünlerinin ambalajlama ve malzemelerin dağıtımı gibi diğer üretim alanlarının verimliliğini nasıl artırabileceğini göstermek için üretim sürecinin ötesine geçmiş oluyor.
Kolay uyarlanabilen esnek hücre düzeni
İnovasyon Laboratuvarındaki çalışan kişinin konfigürasyonu üreticinin kendi üretim hattında bulunan adımlara ve koşullara uyacak şekilde hızlı bir şekilde uyarlamasını sağlayan esnek bir hücre düzeni ile tasarlandı. OMRON’un tüm endüstriyel robot portföyü, Scara, 6-Eksen ve yüksek hızlı Delta robotları da dahil olmak üzere, kolayca programlanabilir olacak şekilde tasarlanmış ve karmaşık süreçler için bile laboratuvarda çalışan kişiye basit kurulum olanağı sağlayan, değiştirilmesi kolay, geniş bir yelpazede taşıma başlıkları sunuyor. Ayrıca kurum felsefesi olarak, robotlar dahil, üretilen her ürün, güçlü ve kullanımı kolay Sysmac yazılımı ile kontrol edilen bir üretim sistemine hızlı bir şekilde entegre edilebilir.
Üretimde robotların sunduğu avantajları kanıtlıyor
Dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon tedarikçilerinden biri olarak OMRON, aynı zamanda Avrupa genelinde toplam sekizi bulan yeni İnovasyon Laboratuvarının kapılarını açmaktan büyük gurur duyarken, bu laboratuvarlar, üreticilerin yeni ortamlar için konsept kanıtı testlerinin yanı sıra, en son otomasyon ve robot teknolojileri ile optimize edilmiş, bağlı, otomatik ve akıllı bir fabrikaya sahip olmanın avantajlarını deneyimlemelerini sağlıyor.
OMRON mühendisleri, müşterilerle birlikte çalışarak bu yeni teknolojilerde uzmanlaşma sunan mühendislik becerilerini ve bilgilerini paylaşıyor. Her yeni İnovasyon Laboratuvarı, sabit ve mobil robot sistemleri dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi teknolojiyi içeriyor. Bu laboratuvarların amacı, günümüzün Akıllı Üretim fırsatları için üretim ortamlarını daha iyi hazırlamak ve gelişmiş Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve robotların, özellikle gıda ve emtia, paketleme ve otomotiv endüstrisinin yanı sıra mekanik ve fabrika mühendisliği ile ilgili olan endüstrilerde de kullanım alanlarını keşfetmek.
Üreticilerin özel ihtiyaçları araştırılıyor
Yeni İnovasyon Laboratuvarları, her bir müşterinin lokalde özel ihtiyaçlarını ele alıyor. Entegre robotik ve otomasyonun maliyetleri azaltabileceğine, kaliteyi ve üretkenliği artırabileceğine dair somut kanıt sağlıyorlar. Amaç, bir müşteri için üretimde somut olarak uygulanabilecek bir “konsept kanıtı” yaratmak. Aslında, İnovasyon Laboratuvarları teori ve pratik arasındaki boşluğu dolduruyorlar. Her laboratuvarda, tesis içi süreçleri sergilemek için mobil bir robotla desteklenen Scara, Delta ve 6-Eksen robotlara sahip birçok robot hücresi bulunur.
"Konsept kanıtı" müşteriler ile birlikte geliştiriliyor
İnovasyon Laboratuvarları müşterilere kendi mevcut üretim kurulumlarının entegre robotik ve otomasyondan nasıl fayda sağlayacağını gösteriyor. Bu, çözümün uygulamalı bir ortamda fiilen çalışıp çalışmadığını görmek için her şeyi birlikte test etmek anlamına geliyor. OMRON müşterilere entegre robotik ve otomasyonun nasıl uygulanacağını görmelerini sağlayan bir "konsept kanıtı" sunuyor. OMRON, üretim sahalarına entegre ("Kontrol evrimi"), akıllı (Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile geliştirilen akıllı sistemler) ve interaktif (İnsanlar ve makineler arasındaki yeni uyum) inovasyon getirme taahhüdünün bir parçası olarak, bu yeni İnovasyon Laboratuvarları ile müşterilerinin Akıllı Üretim'in avantajlarını elde etmelerini sağlıyor.
Avrupa genelinde sekiz lokasyonda
Avrupa genelindeki İnovasyon Laboratuvarlarının tamamı 2019 yılı başına kadar açılmış olacak. Bu laboratuvarların olduğu lokasyonlar şöyle; Almanya'da Stuttgart, İtalya'da Milano, İspanya'da Madrid, İngiltere'de Milton Keynes, Polonya'da Tychy, Türkiye'de İstanbul ve Fransa'da Annecy. Bu yedi yeni İnovasyon Laboratuvarı, Ekim 2017'den bu yana başarıyla benzer bir rol üstlenen İsveç Malmö'de bulunan Nordik Otomasyon Merkezine katılıyor. OMRON’un ayrıca İspanya Barselona’da yıllardır faaliyet gösteren ve Sysmac Platformu’nun kalbi olarak nitelendirdiği Avrupa Otomasyon Teknoloji Merkezi (ATC) de bulunmaktadır.
Omron İnovasyon Laboratuvarı son derece pratik otomasyon uygulamaları için robotik demo odalarına sahip ve yerel müşterilere yerel dillerde otomasyon desteği sunuyor. Avrupa Otomasyon Teknoloji Merkezi (ATC) ise daha büyük ve daha araştırma odaklı. Uluslararası entegratörlerin ve iş ortaklarının ihtiyaçlarını ele alan daha gelişmiş çözümler sunarken aynı zamanda Japonya, Asya Pasifik, Çin, Kore ve Amerika'daki OMRON ATC'leri ile işbirliği içinde CNC, AI, fabrika ile mobil robot entegrasyonu ve Endüstriyel IoT gibi yeni teknolojilerin kullanımını araştırıyor.
Avrupa çapında açılan yeni sekiz OMRON İnovasyon Laboratuvarı son derece pratik otomasyon uygulamaları için robotik demo odalarına sahip ve yerel müşterilere yerel dillerde otomasyon desteği sunarken, uluslararası entegratörlerin ve iş ortaklarının ihtiyaçlarına cevap vermeye devam eden Barselona'daki Avrupa Otomasyon Teknoloji Merkezi’nin (ATC) desteğini alıyor.
OMRON

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »
  • Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Müzeler gerek mimari açıdan gerek seyahat edilen şehirler hakkında içerdiği bilgiler nedeniyle önemli bir yere sahip. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesini sizler için derledik.... Devamı »