Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Omron'un “Tasarım Ödüllü” Yeni 1S Servo Sistemi, Makine Tasarımını Ve Verimliliğini Geliştiriyor...

Omron'un “Tasarım Ödüllü” Yeni 1S Servo Sistemi, Makine Tasarımını Ve Verimliliğini Geliştiriyor...

Omron, Kullanıcıların Makine Verimliliğini Önemli Ölçüde Artırmasına Olanak Sağlayan Özellikleri...

Omron'un “Tasarım Ödüllü”  Yeni 1S Servo Sistemi, Makine Tasarımını Ve Verimliliğini Geliştiriyor...
Optimum Kurulumla Birleştiren Yenilikçi Bir Servo Sistemleri Ürün Serisini Piyasaya Sürdü. Günümüz makine üreticilerinin gereksinimlerini karşılamak üzere özel olarak üretilen yeni Omron 1S servo ürün serisindeki ürünler, olağanüstü performansın yanı sıra yerden tasarruf sağlayan kompakt bir yapı sunuyor ve 100 W - 3 kW güç değerleriyle sağlanıyor.
Tüm modellerde standart olarak 23 bit yüksek çözünürlüklü enkoder bulunur ve tüm ürünler 125 µs değerinde olağanüstü kısa bir ağ döngüsü süresine sahiptir. Bu özellikler, kullanıcıların doğruluk veya tekrarlanabilirlikten ödün vermeden daha yüksek makine hızlarına ulaşmasını sağlar. 1S ürün serisindeki kontrolörler doğru profil üretimine imkan tanırken, gelişmiş döngü kontrolüyle birlikte sunulan yüksek çözünürlüklü enkoderler bu profillerin doğru şekilde izlenmesini sağlar.
Servo sistemlerinin önceki modelleriyle kıyaslandığında, Omron'un yeni 1S modelleri kurulum için gerekli süre bakımından %50'ye kadar tasarruf sağlar. Yazılım aracı servo boyutlandırmayı hızlı ve kolay hale getirirken sistem konfigürasyonu, otomatik NJ proje oluşturucu ve temel parametrelere yönelik kurulum sihirbazıyla hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Hızlı uygulamaya yönelik diğer yardımcı özellikler ise kısa stabilizasyon süresi için patent bekleme aşamasındaki "besteffort" özelliği ile dakikalar içinde akıllı kazanım aramaları gerçekleştiren kolay ayarlama özelliğidir.
1S servo sistemleri ayrıca güvenlik kontrolünü EtherCAT ile destekleyen gelişmiş güvenlik işlevlerini standart olarak sunar. Sistemlerde PLd (EN ISO 13849-1) ve SIL2 (IEC 61508) güvenlik onaylarını taşıyan EtherCAT (FSoE) üzerinden arızaya korumalı güvenli tork kapalı işlevi bulunur. Sistemler ayrıca PLe (EN ISO 13849-1) ve SIL3 (IEC 61508) gereksinimlerini karşılayan fiziksel bağlantılı güvenli tork kapalı işlevine de sahiptir.
Omron'un yeni 1S servo sistemlerinin diğer önemli avantajları arasında pile ihtiyaç duymayan güvenilir çalışma fonksiyonu bulunur. Pillerin olmaması rutin bakımı ortadan kaldırarak kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini ve cihazı zahmetsiz bir şekilde kullanabilmesini sağlar. Sistem ayrıca çıkış ve giriş sinyallerinin doğrudan kablolanmasını sağlayarak klemens gereksinimini ortadan kaldırır. Ek olarak, hızlı ve güvenli vidasız bağlantılar ve kolay ön kablolama için takılabilen konektörler zamandan tasarruf sağlar ve bakımı kolaylaştırır.
Omron 1S servo sistemleri, tesis ve makinelerin tam kontrolünü ve yönetimini sağlamaya odaklanan Sysmac otomasyon platformunun temel bileşenleridir. Sysmac otomasyon platformundaki diğer tüm bileşenler gibi 1S servo sistemleri de Omron'un lojik sırası, hareket, güvenlik, robotlar, görsel denetim ve HMI için gerçek Entegre Geliştirme Ortamı sağlayan güçlü ve sezgisel Sysmac Studio yazılımıyla yapılandırılabilir.
1S Serisi Servo Sistemi'ne 2017 iF TASARIM ÖDÜLÜ
iF TASARIM ÖDÜLÜ, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden birisidir. Ürünler özgünlükleri, yenilikleri, estetik görünümleri, kullanışlılıkları ve çevre dostu olma özelliklerinin yanı sıra performans, kalite ve fiyatlarına göre de derecelendirilir.
1S serisi, ürünün benzersiz satış özelliği ve avantajı sayesinde 58 kişiden oluşan jüri üyelerinden en yüksek puanı aldı. Yarışma oldukça çekişmeli geçti: 59 ülkeden kalitelerini belgelemek isteyen 5.500'den fazla başvuru oldu.
1S serisi, yüksek hızlı ve yüksek doğrulukta kontrol gerçekleştiren özgün bir üretim ortamı sunuyor ve tasarım aşamasından montaj aşamasına kadar NX/NJ serisi ve Sysmac Studio ile birlikte "tek bir yazılım" kullanarak, makine performansının ve montaj verimliliğinin iyileştirilmesine katkıda bulunuyor. Sürücü ayrıca emniyet sistemi tasarımını basitleştirmek ve kontrol panosunda tasarım verimliliğini optimize etmek amacıyla da tasarlandı.
Kısa bir süre önce, otomotiv ve elektronik sektörlerinde üretim hattının küresel olarak eş zamanlı devreye alınması ve üretim hatlarında ürün kalitesinin artırılması konusundaki gittikçe artan ihtiyaçlarla birlikte, yüksek hızlı ve yüksek doğrulukta üretim makinelerinin hızla devreye alınması gerekli hale geldi. Bu koşullar altında, biz de 1S serisini geliştirdik. Tüm güç ürünleri yelpazesinde aynı yüksekliğe sahip oluşu, etkili kablolamaya dayanan pim yerleşimi ve yerden tasarruf sağlayan pilsiz ABS enkoderi ile mükemmel tasarımı sayesinde montajın sorunsuz ve panonun içinde kablolamanın iyi görünümlü olmasını sağlıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR