Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / OMRON, Makine Otomasyon Kontrolörü NX7’yi Çıkarttı

OMRON, Makine Otomasyon Kontrolörü NX7’yi Çıkarttı

Omron, yeni NX7 ve NJ1 makine kontrolörlerini çıkarttı.

OMRON, Makine Otomasyon Kontrolörü NX7’yi Çıkarttı
Bu ürünler, Sysmac otomasyon platformunun (bundan böyle kısaca “Sysmac” olarak anılacaktır) kalbinde bulunan OMRON Makine Otomasyon Kontrolörleri serisini daha da genişletmektedir. NX7 ve NJ1 ürünlerinin piyasaya çıkartılması, son teknoloji gelişmiş üretim sistemlerinden basit makinelere kadar geniş bir otomasyon çözümleri dizisinin oluşmasını sağlamaktadır.
 
Yeni NX7; güvenilirlikten taviz vermeden hız sağlayan ve Intel® Core™ i7 quad-core işlemci ve büyük bellek kapasitesi sayesinde sektörün en hızlı işlem hızına ulaşan bir amiral gemisi modeldir. IoT kullanan sofistike üretim tesislerinin geleceği üzerinde odaklanan OMRON, eski işlemcilerin ve PLC’lerin çerçevesi dışında kullanıcılara ölçeklenebilirlik sağlayan bu entegre kontrolörü geliştirdi. Bu ölçeklenebilirlik, Sysmac çözümünün mevcut üretim ekipmanlarına uymasını sağlayan yeni NJ1 tarafından tamamlanmaktadır. NJ1, 2 ekseni bulunan ve NJ5/NJ3 Makine Otomasyon Kontrolörlerine tamamen uygun olan en temel Makine Otomasyon Kontrolörüdür. Ortak bir konsepti, boyutları, genel spesifikasyonları ve işlevleri paylaşan NJ1, servo ekseni bulunmayan veya az sayıda ekseni bulunan makineler için idealdir. En son ve en yeni bilgi iletişim teknolojisine (ICT) hızla uyum sağlayabilecek mimarisiyle, Sysmac son derece inovatif ve yenilikçi bir imalat ortamı sunmaktadır. Bunu, yazılımla birlikte çeşitli farklı uygulama işlevsellikleri yaratarak ve OMRON ile 3D simülatörler gibi üçüncü şahıs fabrika otomasyon donanımları ve tasarım araçlarını birleştirerek yapmaktadır.
 
Global eğilime yanıt vermek…
 
Günümüzün imalat şirketleri, giderek artan çok çeşitli yeni tüketici gereksinimlerine ve isteklerine hızla yanıt vermek konusunda baskı altındadırlar. Bu baskı, bu şirketleri imalat ve üretim tesislerini IoT, Big Data ve diğer ICT gelişmelerinden istifade ederek yenilemeye ve geliştirmeye sevk etmiştir. İmalat şirketlerinin gereksinimlerindeki bu değişiklikleri öngören OMRON, imalatçılara sunduğu servis ve mühendislik desteğini daha da geliştirmek ve artırmak için Sysmac’ı ve diğer inovatif fabrika otomasyon cihazlarını daha da geliştirmeye yönelmiştir.
 
2011 yılında NJ5’in piyasaya sunulmasından bu yana, OMRON, veritabanıbağlanırlığı ve robotik fonksiyonları içeren uygulama çözümlerini geliştirmiş ve sunmuştur. OMRON; yüksek-hızlı I/O Üniteleri, Sürücü, Emniyet Komponentleri ve Görüntü İşleme Sensörleri gibi çevrebirim cihazları serisini de genişletmiştir. Bu yeni Makine Otomasyon Kontrolörleri sürümü, Sysmac’ın üretim tesislerinde daha da kolay benimsenmesini ve uyarlanmasını sağlamaktadır. Sysmac’ın sunduğu faydaları daha da geliştirerek ve Algılama ve Kontrol teknolojisi, birikmiş know-how’ı ve üçüncü şahıslarla işbirliklerinden yararlanarak, OMRON, inovatif çözümler yaratmaktadır.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    Türkiye’nin önde gelen geri dönüşüm şirketlerinden Tanrıkulu Şirketler Grubu, kapasitesini ve verimliliğini TOMRA Sorting sensör tabanlı ayıklama makineleri ile arttırıyor. Tanrıkulu, Sakarya Akyazı’da faaliyete geçecek yeni pet geri dönüşüm tesisi için TOMRA makineleri ile son teknoloji yatırımlarına devam ediyor.... Devamı »