Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / MULTIVAC ile Ürünler, El Değmeden Sofralarınızda!

MULTIVAC ile Ürünler, El Değmeden Sofralarınızda!

Ali Suat ÖZ - Multivac Türkiye / Genel Müdürü

MULTIVAC ile Ürünler, El Değmeden Sofralarınızda!
ALİ SUAT ÖZ – MULTIVAC TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ
MULTIVAC ile Ürünler, El Değmeden Sofralarınızda!
Stratejik yatırımlarına devam etmekte olan Multivac, tüm takipçilerini 4-9 Mayıs 2019 tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek olan Uluslararası IFFA Fuarı’na bekliyor. Multivac Türkiye Genel Müdürü Ali Suat Öz, Multivac’ın son dönemdeki yatırımlarını ve sektörde fark yarattığı noktaları anlattı.
  • Multivac Group’un stratejik yatırımlarına devam ettiğini takip ediyoruz. Son dönemde Multivac’ta yaşanan gelişmelerden biraz bahseder misiniz?
Multivac, dünya çapında en önde gelen paketleme çözümleri üreticilerinden biri olarak yaklaşık 5.800 çalışanı ile birlikte 140’tan fazla ülkede başarılı bir şekilde faaliyetlerini ve yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Termoform, hazır tabak kapatma ve vakum makineleriyle; etiketleme, kalite kontrol, işleme, dilimleme, porsiyonlama ve otomasyon çözümlerimizi stratejik olarak paketleme sürecinden önce ve sonraki aşamalara yönelik olarak genişletmeye devam ediyoruz.
2017 yılında, et porsiyonlama sistemlerinin lider üreticisi olan TVI şirketinin çoğunluk hissesinin satın alımı ve VC999 şirketinin dilimleme makineleri bölümünün devralınmasının ardından, 2018 yılının son aylarında Merkez Fabrikamız Almanya Wolfertschwenden’da 35 milyon Euro değerinde bir yatırım gerçekleştirilerek “Slicer Unit-Dilimleme Çözümleri” İş Birimi kuruldu. Kurulan bu yeni iş birimiyle farklı performans beklentilerine yönelik olarak, benzer çözümlere göre daha az yer kaplayan ve paketleme hatlarına tamamen entegre edilebilen dilimleme çözümlerini müşterilerimize sunabilir pozisyona geldik.
Bu yatırımların yanı sıra; 2018 yılı içerisinde toplam 18,8 milyon Euro yatırım tutarlı, 20.000 metrekare büyüklüğündeki Multivac’ın Doğu Avrupa’daki ilk üretim tesisi, Bulgaristan’da açıldı. Tesis, Multivac makine ve yedek parçalarının üretimi için son teknolojiye sahip bir fabrika binasına ek olarak ayrıca yine son teknoloji lojistik ve depo merkezi, eğitim merkezi ve yönetim binasını içermektedir. Belirtmek isterim ki, Multivac’ın Bulgaristan’daki bu yeni tesisine ek olarak, Almanya, Avusturya, İspanya, Brezilya, Japonya, Finlandiya ve A.B.D. başta olmak üzere dünya çapında toplam 11 üretim tesisi daha bulunmaktadır.
Yine 2018 yılı sonunda, işaretleme ve kalite kontrol alanlarındaki çözümleri bünyesinde bulunduran Multivac Markin&Inspection, Almanya Enger’deki yeni üretim ve ofis binasını, Multivac Group’un bir parçası olmanın 25. Yılını kutlayarak açtı. Toplam 1.600 metrekarelik bir alana yatırım bedeli yaklaşık 25 milyon Euro olarak kurulan yeni tesiste üretim ve ön montaj departmanları yer alıyor. Yaklaşık 900 metrekarelik bir alan yeni Montaj&Üretim ve Lojistik alanlarına, 300 metrekarelik bir alan ise işleme ve kaynak gibi diğer üretim alanlarına ayrıldı. Buna ek olarak, 30 yeni ofis alanı daha oluşturuldu. Tamamlanan yeni binadan sonra genel işletme alanı 7.400 metrekareye yükseltildi.
Kısaca Multivac olarak, tek bir kaynaktan entegre olarak paketleme ve hat sonu otomasyon çözümleri sunabilme konusundaki geniş kapsamlı uzmanlığımız ile satış sonrası hizmetlerimizi en yüksek kalitede sunmaya devam edebilmek adına, sizin de belirttiğiniz üzere stratejik yatırımlarımıza devam ediyoruz.
  • Multivac, gıda alanında hangi sektörlerde faaliyet gösteriyor?
Aslına bakarsanız Multivac’a, gıda alanında bilhassa taze ve işlenmiş et, kanatlı et ürünleri, süt ürünleri ile su ürünleri sektörlerinden yoğun ilgi var. bu alanlar dışında, tatlı ve unlu gıdalar, kuruyemiş, taze meyve ve sebze, hazır gıda, catering sektörlerinden de yoğunluklu olarak talepler alıyoruz. Biraz daha detaylı olarak bahsetmek gerekirse;
  • Taze et ürünleri sektöründe kuşbaşı, kıyma, hazır köfte, biftek, sakatat ürünlerine,
  • Kanatlı et sektöründe bütün tavuk, tavuk göğsü, tavuk budu, tavuk kanadı ürünlerine,
  • Süt ürünleri sektöründe kahvaltılık ürünler dışında sütlü tatlı ürünlerine,
  • Su ürünleri sektöründe, taze ürünler (hamsi, tekir, istavrit, lüfer, levrek, çipura, palamut, somon), fümelenmiş bütün veya fileto ürünler (somon, alabalık, hamsi, sardalya), marine-salamura ürünlerine (hamsi, sardalya, somon),
  • İşlenmiş taze ürün kategorisinde ise kahvaltılık ürünler dışında, burger gibi şarküteri ürünleri ile nugget, cordon bleu, şnitzel, İnegöl köfte, misket köfte, adana köfte gibi kaplama hattı ürünlerine ve geleneksel lezzetimiz dönere yönelik olarak; paketleme, işleme, dilimleme, porsiyonlama, çok kefeli terazi, tartım, etiketleme ve hat sonu için otomasyon çözümlerimiz için talepler alıyoruz.
 
Bu konuda, bulundukları sektörlerin en önde gelen üreticileri olan Türkiye’deki referanslarımız hakkında bizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
 
  • Son dönemde “Dilimleme”, “Porsiyonlama”, “Çok Kefeli Terazi&Tartım” ve “Otomasyon” çözümlerine yönelik olarak Türkiye’de gıda sektöründeki en önemli şirketlerde başarılı projelere imza attığınızı takip ediyoruz. Bu projelerinizden biraz bahseder misiniz?
Şu anda pazardaki en kapsamlı hat ve otomasyon uzmanlığına sahibiz ve müşterilerimize tek bir kaynak üzerinden her türlü gereksinimleri için eksiksiz “terzi işi” çözümler sunabilecek pozisyondayız. Bugün Multivac olarak, üretim hattı ve otomasyon konusundaki geniş kapsamlı uzmanlığımız ve global partnerlerimiz sayesinde, müşterilerimize tek bir kaynaktan entegre olarak işleme, dilimleme, porsiyonlama gibi proses çözümleri ile paketleme ve hat sonu için otomasyon çözümleri sunabiliyoruz. Sizin de belirttiğiniz gibi geçtiğimiz sene bu alanda güzel projelere imza attık. Örneğin, ülkemizin ve dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi olan Marmarabirlik Zeytin Tarım ile devam eden iş ortaklığımız çerçevesinde, 10 g-20 g- 40 g gibi porsiyon zeytinlerin paketlenmesine yönelik entegre paketleme hat çözümü projemiz oldu. İlgili porsiyon zeytinlerin, personel kumanyası için üretime başlandığını ve zamanla çok büyük ilgi görerek, otel ve restoranlar, havayolu şirketleri, okul kantinleri, üniversite yurtları ve kahvaltı salonlarından yoğun talepler olduğunu medyamızdan takip ediyoruz. Böylesine küçük porsiyonların yüksek hızlarda çok kefeli terazilerde tartılması, porsiyonlanması ve termoform paketleme makinelerine beslenmesi ayrı ayrı aşamaları olan ve oldukça zor işlemlerdir. Yine aynı entegre paketleme hattında, paketleme sonrasındaki robot uygulamalarımızla, paketlerin otomatik olarak kartonlanmasını da gerçekleştiriyoruz.
Geçtiğimiz yıl pazara sunduğumuz ve uluslararası pazardaki ilk satışını Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz Multivac S 800 dilimleme makinemiz ile otomatik dilimleme hatlarının kapladıkları alanı azaltırken; aynı zamanda yüksek performans ve kapasiteli dilimleme çözümleri sunabiliyoruz. S800, tam otomatik merkezi yükleme ile donatılmış, yalın ve hijyenik tasarımı ile dakikada 800 dilime kadar yüksek dilimleme hızları sunuyor. Rakiplerinden farklı olarak, eşit kuvvet uygulama prensibi ile kesim yapabilen sıra dışı bıçak tasarımı sayesinde her bir dilimde aynı kesim kalitesini koruyor. Bu alanda, Türkiye’de çok kısa sürede iki ayrı entegre hat kurulumu gerçekleştirdik. Salam ve kaşar peyniri gibi iki farklı ürünü dilimlemeye yönelik, gıda sektöründeki en önemli şirketlerden Namet Gıda ve Tic. A. Ş. Ve Özgüllü Süt Mamülleri ile yaptığımız bu projelerde, dilimleme makinelerimizin kesim kalitesi ve performansı müşterilerimiz tarafından oldukça beğenildi. Müşterilerimizin üretim verimliliklerini arttırırken aynı zamanda daha az iş gücü ile daha yüksek kapasitelerde üretim yapmalarına imkân sağladık. Dilimleme makinesi, otomatik porsiyon gruplama bant sistemi, paketleme makinesi besleme, paketleme makinesi ve hat sonu kontrol ekipmanlarından oluşan bu entegre hatların, geniş bir ağa yayılmayı başarmış yetkili ve eğitilmiş bir servis ekibine sahip Multivac garantisi altında olması ve otomasyon projelerinde sahip olduğumuz güçlü global deneyimin müşterilerimizin gönül rahatlığıyla bizi tercih etmelerinde en önemli etkenler olduğunu düşünüyorum.
  • Dünyada ve ülkemizde paketleme ve proses çözümleri alanındaki rekabet gittikçe artıyor. En büyük çözüm üreticilerinden biri olarak ülkemizde gıda alanında yatırım planlayan şirketler hangi noktalara dikkat etmeli? Multivac hangi noktada fark yaratıyor?
Türkiye’de paketleme ve proses çözümleri sektörleri her geçen gün büyüme ve gelişme kaydediyor. Burada en kritik unsurlardan biri kesinlikle yatırımların devamlılığıdır. Makine üreticilerinin, en yüksek kalite standartlarında makineler üretmesi, sektör gelişimini ve Pazar ihtiyaçlarını yakından takip ederek sürekli yenilikçi bir yaklaşım sergilemeleri sektördeki gelişimin istikrarlı bir şekilde sağlanabilmesi için çok önemlidir. Aynı zamanda ambalaj sektörü, sürekli dinamik olan, nihai tüketicilerin isteklerinin ve ihtiyaçlarının sosyo-demografik olarak da sürekli değiştiği; dönüşüme uğradığı bir sektör. Bu nedenle; “kopyala yap” anlayışından uzak, sektördeki değişimleri takip eden, Ar-Ge yapılanması kuvvetli ve yatırım planlayan üreticilere danışmanlık verebilecek öz nitelik ve tecrübeye sahip firmalar uzun vadede devamlılıklarını sürdürebilecekler. Ayrıca, yapılan yatırımların karşılığında müşterilere en iyi hizmeti sunabilmek ve bu hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği için yeterli yetkinlikte ve sayıda çalışanlardan oluşan bir satış sonrası hizmetler ekibinin kurulmuş olması ve bu ekibin her sene büyümesini sağlayacak şekilde yatırımın planlanabiliyor olması gerekmektedir. Multivac Türkiye olarak her sene büyüyen bir teknik servis ekibi ile hem var olan yetkinliklerimizi arttırıyoruz hem de portföyümüze yeni eklediğimiz çözümlerimizin müşterilerimizde en verimli şekilde çalışmasını sürdürülebilir bir şekilde gelişerek, garanti etmeye devam ediyoruz.
  • Yukarıda değindiğiniz üzere rekabette bir diğer kritik nokta da satış sonrası sunulan hizmetlerin ve teknik desteğin kalitesi. Bu konuda Multivac’ın pozisyonu ve sunduğu hizmetlerden kısaca bahseder misiniz?
Sürdürülebilir bir başarı için, satış sonrası hizmetlerimizin kalitesi ile en yüksek seviyede bir müşteri memnuniyeti deneyimi sağlamanın büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Multivac’ın kendini kanıtlamış teknolojisi ve kalitesinin yanı sıra sektörde en çok ön plana çıkan özelliği satış ve satış sonrası hizmetlerinin kalitesidir. Bu noktada yurt geneline dağılmış servis ağımız ve deneyimli uzmanlarımız ile oldukça kapsamlı bir hizmet veriyoruz. Almanya Wolfertschwenden’daki merkezimizde periyodik olarak eğitimler alan teknik ve ticari personellerimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı ve en etkin şekilde yanıt verebilecek bilgi ve deneyime sahiptir.
Müşterilerimize özel yeni paketleme çözümleri geliştirilmesinden, geliştirilen çözümlerin test edilmesine, özel operatör eğitimlerinden, makinelerinin periyodik bakımlarının yapılmasına; tesislerinin kapasite artış planlamalarından retrofit projelerine kadar tüm konularda onlara teknik ve ticari desteği sağlıyoruz. Müşterilerimiz ayrıca, Multivac Müşteri Portalı-Webshop üzerinden haftanın 7 günü 24 saat online olarak yedek parça siparişi verebiliyor; zaman zaman yaptığımız kampanyalar çerçevesinde indirimlerden yararlanabiliyorlar.
Müşterilerimizin üretim süreçlerinin kesintisiz olarak devamlılığının sağlanması için; güvenilir, deneyimli ve profesyonel Multivac satış sonrası uzman ekipleri, haftanın 7 günü 24 saat ulaşılabilir şekilde hizmet vermektedir. Multivac olarak, 60 yıldan fazla deneyimi, yüzden fazla patent sahibi ve her yıl 1.000Rin üzerinde tamamladığımız projelerimiz ile ülkemizde ve dünyada teknolojiye yaptığımız yatırımların sürekliliği konusunda iddialı olmaya devam ederek; iş ortağı olarak gördüğü müşterilerimiz için katma değer sunmaya devam edeceğiz.
Bu güzel sohbet imkânı ve Türkiye Paketleme Sektörü’ne katkılarından dolayı Packworld Dergisi’ne teşekkür ederiz.
Tüm takipçilerimizi, 4-9 Mayıs 2019 tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek olan, 50 ülkeden 1.000’den fazla şirketin stantları ile katılım sağladığı, 142 farklı ülkeden 63.000 ziyaretçiye sahip olan, dünyanın en önde gelen fuarı Uluslararası IFFA Fuarı’nda, Hall 11.1 B11’de yer alacak Multivac standımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
Davetiye talepleriniz için bizimle, Multivac Türkiye LinkedIn sayfamız veya info@tr.multivac.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR