Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Modern Kontrol Panosu Tasarımına İlişkin Üç Temel Konu

Modern Kontrol Panosu Tasarımına İlişkin Üç Temel Konu

Eksiksiz Omron portföyü, standartlaştırılmış bir yüksekli ve tescilli Push-in Plus teknolojisini kullanarak kablolama ve montaj işlemini kolaylaştıran daha küçük ve ince komponentlere ayrılarak yeniden tasarlandı.

Modern Kontrol Panosu Tasarımına İlişkin Üç Temel Konu
Omron’un Kontrol Panoları için Yeni Değerler Programı, pano yapımındaki sinyal kontrol ve dağıtım işlemlerinin tüm yönlerine fayda sağlamanın yanı sıra pano tasarımındaki gelişmeler, pano üretim sürecindeki yenilikler ve pano üretiminde yer alan kişilere kolaylık sağlamak dâhil olmak üzere üç temel konuya odaklanmaktadır. Eksiksiz Omron portföyü, standartlaştırılmış bir yüksekli ve tescilli Push-in Plus teknolojisini kullanarak kablolama ve montaj işlemini kolaylaştıran daha küçük ve ince komponentlere ayrılarak yeniden tasarlandı.
Modern bir kontrol panosu tasarlamak ve üretmek gittikçe daha karmaşık ve zaman alan bir iş haline geliyor. Hem katı uluslararası ve yerel standartları karşılamanız gerekiyor hem de üzerinizde işi yetiştirme zamanının kısa ve maliyetlerinin düşük tutulması konusunda sürekli bir baskı var. EMEA Pano Çözümleri Pazarlama Yöneticisi Lars de Bruin şunları söyledi: “Omron olarak pano üretim sürecini kolaylaştırmayı ve tasarım öncesinden montaja, çalıştırmaya ve bakıma kadar panonun yaşam döngüsünün her aşamasına değer katmayı taahhüt ediyoruz.”
Omron dünya çapında 300 müşterisiyle kontrol panolarını tasarlama ve üretme konusunda karşılaştıkları zorluklara ve ihtiyaçlara odaklanan bir piyasa araştırması gerçekleştirdi. Bununla birlikte boyutları küçültme veya mevcut panolara daha fazla fonksiyonellik katma yönünde bir eğilim var.
Panolar: Kontrol panolarının gelişimi
Aynı ölçülerde standart tasarım, pano üreticileri için tasarım kolaylığı sağlar. Aynı ölçülerde tasarıma geçilmesi, farklı yüksekliklerdeki komponentlerden dolayı ortaya çıkan ölü bölgeleri yok ediyor. En önemlisi de komponentlerin güvenilirliğini etkileyebilen panodaki dar alanlarda oluşan sıcak noktaların sayısı önemli ölçüde azaltılmaktadır.
Omron’un tüm fabrika otomasyonu (FA) kontrol cihazları ürün yelpazesinde daha küçük ve standart bir komponent yüksekliğine erişmek; kablo kanallarının ve komponent yerleşiminin standart hale getirilmesini ve böylece alanın en verimli şekilde kullanılmasını sağlar.
3,5 mm genişlik sunan ince, pano içi komponent tasarımı ve derinliği azaltılan pano üzeri komponentlerle birlikte yeni komponentlerin kullanıldığı panoların boyutu, geleneksel komponentlerin kullanıldığı uygulamalara kıyasla %20’ye kadar küçültülebilir. Düşürülmüş güç tüketimi (dolayısıyla daha az ısı üretimi) sayesinde her model için 55°C ortam sıcaklığında yan yana montaj mümkündür. Bu şekilde de panonuzda daha fazla yer kazanmış olursunuz.
Süreç: Pano üretim sürecinde yenilikler
Birçok pano üreticisi, panoları çok kısıtlı bir sürede hazırlama konusunda büyük baskı altında tutuluyor. Bu duruma çözüm olarak Omron’un, kontrol panosu portföyü için 35 ülkede küresel bir acil dağıtım ağ merkezi bulunmaktadır.
Çevrimiçi parça kütüphanesi
Omron, tüm temel ürünlerinin parça verilerini Omron’un web sitesindeki çevrimiçi bir kütüphanede kullanıma sunar. Bu kütüphanede yer alan bilgiler doğrudan Eplan ve Zuken E3 gibi önde gelen pano tasarım yazılımı paketlerinin içine aktarılabilir.
Lars de Bruin: “Sektöre bağlı olarak siparişlerin %10’u ile %50’si yoğun bir zaman baskısı altında teslim edilmektedir.” diyor.
Kişiler: Pano üreticileri için basit ve kullanımı kolay
Bir kontrol panosu üretilirken hemen her zaman en fazla zaman alan ve en maliyetli işlem kablolama olur. Modern bir kontrol panosunun içine baktığınızda, uygulamaya bağlı olarak genelde güç kaynakları, röleler, klemensler, PLC ve daha birçok komponentleri görürsünüz. Ancak bunların yanı sıra bu komponentleri bir arada tutan çok sayıda kontrol kablosu da görürsünüz.
Omron’un yeni Push-in Plus teknolojisi, daha az kablo takma kuvvetiyle kabloların sıkı bir şekilde yerine oturması anlamına gelir. Bu şekilde kablolama, bir kulaklığı takmaktan çok daha kolaydır. Ferrüllü kabloların yanı sıra tek damarlı veya örgülü kabloları da Push-in Plus terminallerde kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yumuşak kablolama teknolojisi, aşırı kullanım sonucu meydana gelen arıza (RSI) riskini de azaltabilir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR