Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / MAKİNELERİNİZE, MÜŞTERİLERİNİZE ve ÜRETTİĞİNİZ VERİLERE İSTEDİĞİNİZ HER AN ERİŞEBİLMEK İSTER MİSİNİZ?

MAKİNELERİNİZE, MÜŞTERİLERİNİZE ve ÜRETTİĞİNİZ VERİLERE İSTEDİĞİNİZ HER AN ERİŞEBİLMEK İSTER MİSİNİZ?

Endüstri 4.0 şuan da çağımızın içinde bulunduğu

MAKİNELERİNİZE, MÜŞTERİLERİNİZE ve ÜRETTİĞİNİZ VERİLERE İSTEDİĞİNİZ HER AN ERİŞEBİLMEK İSTER MİSİNİZ?
MAKİNELERİNİZE, MÜŞTERİLERİNİZE ve ÜRETTİĞİNİZ VERİLERE İSTEDİĞİNİZ HER AN ERİŞEBİLMEK İSTER MİSİNİZ?
Endüstri 4.0 şuan da çağımızın içinde bulunduğu devrimlerin en yenisi ve sürükleyicisi olarak her alanda karşımıza çıkıyor. Makine ve otomasyon üreticileri de bu devrimin bir parçası olabilmek için sürekli çalışıyorlar. Ancak, ürettiğiniz makine veya otomasyon sistemini oluşturan bir sürü markanın, bir sürü otomasyon ürününün, bir sürü kullanım alanı içinde sizinle ve müşterinizle konuşmasını beklemek geçtiğimiz yüzyılın imkânları içinde sonuç vermeyen bir dilek olurdu. Aslında işte tam bu nokta da Endüstri 4.0, IIoT, Yapay Zeka, Big Data, Block Chain, Analitik gibi yeni teknoloji alanlarının inşası ve birlikte çalışabilmesi için her gün yeni bir ürün ve platform hizmetlerini özellikle makine ve otomasyon üreticilerinin kullanımına sunmak için yarışıyorlar.
Bu alanda işin ilk kısmı verinin oluştuğu yeri tespit etmek ve hiçbir değişikliğe uğramadan işlenmesi gereken alana gönderilmesini sağlayacak nitelikte olmalıdır. Aynı zamanda bu cihaz ve platformun sizin erişiminizi engellememesi ve sürekli bağlantı sağlaması ise ikinci ana özelliği olmalıdır. Bu özelliklerin bulunduğu cihaz sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir.
Hubbox bu makalede yerli ve yabancı makine üreticilerinin Endüstri 4.0 devrimini ıskalamadan ürettikleri makineleri kendi erişimlerine ve müşterilerinin etkileşimine açmasının aracı olan “HUBBOX Connect X1“ IIoT ve Endüstriyel Uzak Bağlantı Cihazından bahsediyor:
HUBBOX Endüstriyel Teknoloji Yazılım ve Danışmanlık Sanayi A.Ş. makinelerin, uzaktan erişilebilir ve ürettikleri verilerin istenen ortamlara aktarılması için teknoloji geliştirmek amacıyla YTÜ Teknopark Davutpaşa Yerleşkesinde kurulmuştur. HUBBOX projesi, Nisan 2016 tarihinde başlamış ve KOSGEB Haliç Müdürlüğü, İTÜ Çekirdek, YTÜ Kuluçka, T3GM Vakfı, TİM – TEB Girişim Evi tarafından desteklenmiştir. Hâlihazırda piyasada bulunan ve hepsi ithal ürün olan cihazların yeteneklerinin çok üzerinde özellikleri olan tamamen yerli, “IIoT ve Uzaktan Erişim Cihazı”nın yazılım ve donanım üretimini başarı ile bitirilmiştir. 17 Mart 2019’ da düzenlenecek olan WIN EURASIA fuarında makine ve otomasyon sektörünün hizmetine sunacaktır.
Firmanın ilk ürünü olan “HUBBOX Connect X1” ve erişim platformu en yeni teknolojiler ile geliştirilmiş ve her şart altında kendine biçilmiş görevleri yerine getirmek üzere tasarlanmıştır.
“HUBBOX Connect X1” cihazı ile makine ve otomasyon üreticileri sattıkları sistemlere uzaktan erişim imkanı kazanırken, müşterilerine de Endüstri 4.0 uyumlu makine ve otomasyon sistemi sağlamış olacaklar. “HUBBOX Connect X1” gelişmiş güvenlik politikaları ile rakiplerinden ayrılmaktadır. “HUBBOX Connect X1” ‘ in kullanım alanları ve yetenekleri kısaca şu şekildedir:
  • Makinelere uzaktan direkt erişim özelliği ile “HUBBOX Connect X1” cihazını internete bağladığınız anda bağlı olduğu makine ve otomasyon ürünlerinin tümünü sizin erişiminize açar. Bunun için IT bilgisine sahip olmanız gerekmez.
  • “HUBBOX Connect X1”  üzerinde barındırdığı çeşitli giriş protokolleri ile erişilebilir cihaz sayısını arttırmaktadır.
  • PLC ve Operatör panellerinin yazılım güncellemeleri veya arıza hallerinde canlı izleme yapılabilmesi temel özellikleridir.
  • “HUBBOX Connect X1” ile makinelerinizin üzerindeki sensör ve diğer çıkış verilerinin okunup yazılabilmesine imkan sağlar.
  • Elde edilen verilerin ERP, CRM ve MES gibi yerel veya bulut programlara aktarımı yapılabilir.
  • ERP, MRP veya herhangi bir veri kaynağından temin edilen reçete, iş süreci veya iş emri gibi veriler istenen makineye veya otomasyon sistemine aktarılabilir.
  • Üretilen ve transfer edilen verilerin güvenliği SSL sertifikaları ve 2048 bit şifreleme teknolojileri ile kesintisiz baştan uca kadar korunur.
  • “HUBBOX Connect X1” kullanıcılarının kim olduğunu 2FA teknolojisi ile ilk kayıt anında öğreniyor ve doğrulama için bozulabilen, kaybolması imkanlı elektronik aksesuarlar kullanmıyoruz.
  • Sizi bağlanabilecek kullanıcı sayısı ile sınırlamıyoruz.
  • “HUBBOX Connect X1” üzerinde 32GB boyutuna kadar offline veri barındırılabilir.
  • HUBBOX, yazılım ve teknik destek ekibi ile özel projelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Ülkemizin katma değeri yüksek ve ihracat odaklı “Makine ve Otomasyon” sektörünün gelişimine ve rekabet gücünün artmasına gerekli katkının yapılacağına inanan Hubbox, ürettiği yazılım ve donanım cihazları ile ülkemizdeki diğer gelişime açık ve geliştirilmesi elzem alanlarında yerli teknolojiler üretilerek doldurulacağını biliyor ve bunun gerçekleşebilmesi için elinden geleni yapmaya devam ediyor.
 
HUBBOX

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Hayat’tan “Demleme Soğuk Çay”

    Hayat’tan “Demleme Soğuk Çay”

    Hayat Su’nun yeni “Demleme Soğuk Çay”ı, raflarda yerini aldı. “Hayatta Hep İyisi Var” sloganıyla tüketiciyle buluşan “Hayat Demleme Soğuk Çay” serisi, demleme çay ile % 10 oranında meyve suyunun birleşiminden oluşuyor ve hem Hayat Su dünyasında hem de soğuk çay kategorisinde bir ilk olma özelliği taşıyor.... Devamı »