Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Kozmetik Sektörünün Zirvesi Büyük İlgi Gördü...

Kozmetik Sektörünün Zirvesi Büyük İlgi Gördü...

12. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı - BeautyEurasia 96 ülkeden 9.237 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı!

Kozmetik Sektörünün Zirvesi Büyük İlgi Gördü...
12. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı – BeautyEurasia, 36 ülkeden 420 katılımcı firmayı 96 ülkeden 9.237 profesyonel ziyaretçiyle buluşturdu. Fuar; katılımcılarına ve ziyaretçilerine yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılmasına katkı sağladı. BeautyEurasia; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği, Kozmetik Tanıtım Grubu, Itriyat ve Kozmetik Depocuları Derneği, ITA – İtalyan Ticaret Merkezi, IKW – Almanya Kozmetik ve Deterjan Derneği,  Bulgaristan Ulusal Uçucu Yağlar, Parfümeri ve Kozmetik Derneği, Malezya Üreticileri Federasyonu, Kore Ticaret Yatırım Promosyon Ajansı – KOTRA, Kore Uluslararası Güzellik Sanayi Ticaret Derneği – IBITA, İzmir Ticaret Odası ve KOSGEB tarafından desteklendi.
Avrasya bölgesinin en büyük kozmetik fuarı olan BeautyEurasia, Kategori Mağazacılığı Derneği öncülüğünde sektöre yön veren ünlü iş adamlarını panelde buluşturdu. 22 Nisan Cuma günü gerçekleşen panelin konuları arasında “perakende sektörünün tedarikçilerden beklentileri” ve “kozmetik sektöründe yeni trendler” yer aldı. Sektörün genel durumunun da değerlendirdiği panelde Kategori Mağazacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, Kategori Mağazacılığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gratis Genel Müdürü Bahadır Özbek ve Kategori Mağazacılığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Watsons Genel Müdürü Ahmet Ş. Yanıkoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Panelin yanı sıra fuar boyunca makyaj teknikleri, kalıcı oje uygulamaları, fondöten püskürtme makineleri ve uygulamaları gibi çeşitli stant etkinlikleri düzenlendi.
Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’nin grup şirketleri arasında yer alan Platform Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 12. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı; sektörde lider firmaların ve ülkelerin katılımı ile verimli iş birliklerinin gerçekleşmesine ve sektörün gelişmesinde katkıda bulundu.
Fuarın açılışı İtalya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Kozmetik Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Ersin Tari, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Genel Müdürü Burcu Başer ve ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu tarafından yapıldı.
Kozmetik ve güzellik sektörü firmaları için fuarın bölgedeki öneminin ve sektöre getirdiği ekonomik katkının altını çizen Atilla Marangozoğlu: “Dev Avrasya pazarına açılan en önemli kapılardan biri olan BeautyEurasia; katılımcılarına Türkiye ve Avrasya Bölgesi pazarlarına yönelik büyük ihracat potansiyeli sunuyor. 2015 yılında kozmetik sektörü ihracatı 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin ihracatına bakıldığında İran’ın ağırlığının arttığı görülüyor. İran’a en çok saç ürünleri, makyaj ve cilt bakım ürünleri ihraç ediyoruz. Bir diğer canlı pazar ise Kuzey Afrika… Buraya da tıraş ürünleri, deodorantlar ve renkli kozmetikler ihraç ediyoruz. Her yıl ortalama yüzde 10 büyüyen dünya kozmetik sektörü 460 milyar dolarlık hacime sahip… 2020’de 675 milyar dolar seviyesine çıkması öngörülüyor. Türkiye’de ise 8 milyar TL’nin üzerinde… Türkiye’de kişi başına düşen kozmetik harcaması 30 dolar. Avrupa ve Amerika’da bu rakam çok daha yüksek… Fuarda gerçekleşen karşılıklı iş görüşmeleri, büyüme potansiyeli olan kozmetik ve güzellik sektörünün hızla büyümesine katkı sağlayacak.
BeautyEurasia 2016 yurt dışı katılımları konusunda detaylı bilgi aktaran Marangozoğlu: “Beauty Eurasia 2016’da Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya, Kore ve Tayvan’ın ülke pavilyonu olarak aralarında bulunduğu 36 farklı ülkeden yaklaşık 420 katılımcıyı ağırladık. İtalyan Ticaret Ajansı – ITA’nın işbirliğiyle saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, ambalaj ve hammadde üretimi yapan yaklaşık 40 İtalyan firması BeautyEurasia’da yer aldı. Almanya Federal Cumhuriyeti ve IKW – Kozmetik ve Deterjan Derneği’nin katkılarıyla 20’den fazla kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üreten Alman firmalar BeautyEurasia 2016’da profesyonel ziyaretçilerle buluştu. Kore Ticaret Yatırım Promosyon Ajansı - Kotra ve Kore Uluslararası Güzellik Sanayi Ticaret Derneği – IBITA’nın organizasyonu Kore; BeautyEurasia 2016’da 10’dan fazla firma ile fuarda yer aldı.” dedi.
Fuar kapsamında yeni pazarların bulunması, yeni işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle “Yurtdışı Alım Heyetleri Programı”nın gerçekleştiğini belirten Atilla Marangozoğlu; programa tüm dünyanın hedef pazarları arasında yer alan 52 ülkenin katılım sağladığının bilgisini verdi. Marangozoğlu: “Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İsrail, Japonya, Macaristan, Mısır, Moğolistan, Polonya, Ukrayna, Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu Yurtdışı Alım Heyeti Programı katılımcıları Türk Kozmetik, Güzellik sektörü üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya geldi” dedi.
ITE Group’un “güzellik ve kozmetik” alanında 9 ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan 11 fuarı sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise BeautyEurasia fuarı ile Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nde tecrübeye ve uzmanlığa sahip bulunuyor. ITE Group’un sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey’nin deneyimi ve portföyünü birleştiren BeautyEurasia, sektör için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek.
13. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı – BeautyEurasia, 27 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR