Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / K 2019 Düsseldorf – İnovasyonun itici gücünü oluşturan yeni teknolojiler

K 2019 Düsseldorf – İnovasyonun itici gücünü oluşturan yeni teknolojiler

K-Düsseldorf Fuarı 68 yıldan beri plastik ve kauçuk sanayinin dünyadaki en önemli buluşma noktasını oluşturuyor.

K 2019 Düsseldorf – İnovasyonun itici gücünü oluşturan yeni teknolojiler
K 2019 Düsseldorf – İnovasyonun itici gücünü oluşturan yeni teknolojiler
Plastik ve kauçuk sanayinde faaliyet gösteren 3.000’i aşkın firma daha üretken ve sorumluluk bilinci yüksek bir gelecek için geliştirdikleri ürün ve çözümleri tanıtıyor.
K-Düsseldorf Fuarı 68 yıldan beri plastik ve kauçuk sanayinin dünyadaki en önemli buluşma noktasını oluşturuyor. Dünyanın farklı kıtalarından gelen katılımcı firmalar ve ihtisas ziyaretçileri bu dinamik ve yenilikçi sanayi sektöründeki en yeni gelişmeleri canlı olarak izleyebilmek için her üç yılda bir Düsseldorf kentinde buluşuyor ve K etkinliğinin kendilerine sunduğu olanakları değerlendiriyor: Nitekim K Fuarı inovasyon ve geleceğe yönelik gelişmeler açısından vazgeçilmez bir buluşma noktası ve eşsiz bir enformasyon ve iletişim platformu niteliği taşıyor. Yenilikçi ürün, çözüm ve eğilimlerin bu denli kapsamlı bir şekilde tanıtıldığı ve uluslararası boyutta kıyaslama ve uzmanlarla tartışma olanağı sunulduğu başka hiçbir etkinlik bulunmuyor. K Düsseldorf dışında hiçbir sektörel etkinlikte bu kadar çok yeni ürün tanıtımını bir arada görebilme olanağı sunulmuyor. K Düsseldorf dünya genelinde tüm diğer etkinliklerden çok daha farklı bir düzeye ulaşmış bulunuyor.
 
K 2019 – Dünyanın lider fuarı
Başvuru süresinin sona erdiği gün itibariyle 16 – 23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan K 2019 için fuar alanının tamamen dolmuş olduğunu görüyoruz. Fuar için 60 ülkeden 3.000’i aşkın firma katılım başvurusunda bulundu. 
Fuarda yine başta Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Hollanda ve Türkiye olmak üzere Avrupalı üreticiler, aynı zamanda da ABD firmaları güçlü şekilde temsil ediliyor. K Fuarı’nın aynı zamanda dünya pazarındaki değişimleri de belirgin şekilde yansıttığını görüyoruz: Asya ülkelerinden gelen katılımcı firmaların sayısı ve kullandıkları sergi alanı birkaç yıldan beri aynı yüksek düzeyini koruyor. Özellikle Çin, Tayvan, Hindistan, Japonya ve Güney Kore fuarda güçlü katılımlarıyla dikkat çekiyor. Fuara katılan firmaların çeşitliliği ve uluslararası niteliği bu yıl da sektörün ana konularının – özellikle de enerji, kaynak ve malzeme verimliliği gibi konuların – yanı sıra özel uzmanlık segmentlerinin de fuar çerçevesinde ele alınacağını gösteriyor.
K 2019 için yaklaşık 174.000 metrekare net sergi alanına sahip Düsseldorf Fuar Merkezi’nin tamamı kullanılacak. Ürün gruplarının 18 salona dağılımı şu şekilde düzenlenmiş olacak:
  • Makine ve ekipmanlar: Salon 1, 3-4 ve 9-17
  • Hammaddeler ve yardımcı maddeler: Salon 5, 6, 7, 7a, 8a, 8b
  • Yarı mamuller, teknik parçalar ve takviyeli plastik ürünler: Salon 5, 6, 7, 7a, 8a, 8b
 
K 2019 Fuarı’nda sektörün tüm katma değer aşamaları çok kapsamlı ve ayrıntılı biçimde ele alınıyor. Elbette bu bağlamda kauçuk da belirleyici rol oynuyor. Bu sektör plastik sanayine kıyasla daha küçük bir bölüm oluştursa da, bu ürünleri kullanan bazı önemli branşlar için belirleyici rol oynuyor ve inovasyon gücüyle öne çıkıyor. Fuarın 6. salonunda yer alacak olan kauçuk yolu K Düsseldorf’un vazgeçilmez bölümünü oluşturuyor ve ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
K Fuarı sektörün performans barometresini ve inovasyonlar açısından da sektörün küresel pazar meydanını oluşturuyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki plastik ve kauçuk sanayilerini temsilen gelecek uzmanlar fuarda sektörlerinin performans gücünü ortaya koymayı ve otomotiv, ambalaj, elektroteknik, elektronik, iletişim, inşaat, tıp teknolojileri ve havacılık ile uzay sanayilerinden gelecek profesyonellere plastik ve kauçuk malzemelerin gerek güncel gerekse geleceğe yönelik uygulama olanaklarını tanıtmayı amaçlıyorlar.
K 2019 Fuarı’nın özel konumu sadece sanayinin gösterdiği yoğun talepten kaynaklanmıyor. Aynı zamanda bu yıl da en güncel konuların, özellikle de sektörel konuların ele alınacak olması fuarın bu alandaki gücünü yansıtıyor.
Nitekim dünyamız iklim değişikliğinden dijitalleşme sürecine kadar uzanan, insan kaynaklı birçok sorunla karşı karşıya bulunuyor. Dünyamızın gelecek nesiller için de bir yaşam alanı oluşturabilmesi amacıyla bu sorunlara geleceğe yön verecek sürdürülebilir çözümler yaratmak hepimizin ortak sorumluluğunu oluşturuyor. Ekim ayında Messe Düsseldorf Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek K 2019 çerçevesinde buluşacak olan uluslararası plastik ve kauçuk sanayi bu sorumluluğun bilincine varmış olarak karşı karşıya kalınan sorunları aşmak için hazır bulunuyor.
Polimerlerin belirleyici rolü
Düşük emisyonlu ve enerji tasarrufu sağlayan etkin yöntem ve teknolojilere, aynı zamanda da – çevreye zarar vermeden – farklı uygulamalarda kullanılabilecek akıllı ve yüksek performanslı malzemelere her zamankinden daha fazla talep duyuluyor. Polimerler bu bağlamda çok değerli ve yön verici bir katkı sağlıyor. Kolay bozulabilecek gıda maddelerinin taze kalmasını sağlayacak ambalajlardan ekolojik elektrik üretimine veya karayolu ulaşımında zararlı madde emisyonlarının azaltılmasına kadar uzanan birçok uygulama alanında polimerler daha şimdiden başarılı sonuçlar vermiş bulunuyor. Bugün birçok modern uygulama, plastik ve kauçuk ürünler sayesinde mümkün olabiliyor.
Yeni koşulların üstesinden gelebilmek
Polimer kullanımı bizi aynı zamanda da – bunların tekrar kullanımı ve uygun şekilde imhası gibi hususlarda – çözüm bulmamız gereken zorluklarla karşı karşıya getiriyor. Plastik ve kauçuk ürünler sürdürülebilir biçimde üretilmesi gereken ve ideal koşullar altında nitelikli ürünlerin imalatı için tekrar kullanılabilmeleri gereken değerli malzemelerdir. Bunun için de geri dönüşüme uygun ve aynı zamanda da içeriğindeki bileşimlerin geri kazanım oranının yüksek olduğu bir ürün tasarımı oluşturulması gerekir. Plastik ve kauçuk sanayi K 2019 kapsamında tüm bu hususlara ilginç çözümler sunmayı bekliyor. Geri dönüşümden elde edilen plastikler giderek daha yoğun bir şekilde alternatif oluşturmaya başlamış ve yeni plastik ürünler açısından önemli bir hammadde kaynağı haline gelmiş bulunuyor. K 2019 çerçevesinde bu alandaki olanaklar ve sanayi sektörünün farklı kuruluşlarla yürütmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgi sunulacak.
İhtisas ziyaretçilerinin olumlu yöndeki değerlendirmeleri
K Fuarı’nın sektör için ne denli büyük önem taşıdığını sadece katılımcı sayısı ve sergilenen ürünlerin kalitesi değil, aynı zamanda ihtisas ziyaretçilerinin değerlendirmeleri de gösteriyor. Ekim 2016’da düzenlenen son fuarı 161 ülkeden 232.053 ihtisas ziyaretçisi gezdi. 2016 yılında ziyaretçilerin yüzde 71’i yurtdışından geldi. Uluslararası ziyaretçiler arasında İtalya, Hollanda, Hindistan, Türkiye, Fransa, Belçika, ABD, Çin, İspanya ve Polonya’dan gelen konukların ağırlıkta olduğu görüldü. Uzmanların fuar sonrasında yaptıkları değerlendirmeler ortaya çok net bir sonuç koyuyordu: Ziyaretçilerin % 97’si fuarda edindikleri bilgilerden, gördükleri yeniliklerden ve geleceğe yön verecek çözümlerden çok etkilendiklerini söylediler. Özellikle inovasyon yoğunluğu ve piyasanın lider firmalarının da fuara katılmış olması ziyaretçiler tarafından olumlu yönde değerlendirildi. Artık endüstriyel nihai tüketiciler de, kendi sektör ve ürünleri için yeni fikirler edinmek amacıyla düzenli olarak fuarı takip ediyor.
TEZULAŞ FUARCILIK

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    RosUpack 2019: %17 daha fazla ziyaretçi ve onlarca yeni sözleşme

    Eş konumlu baskı ve reklamcılık fuarı Printech ile birlikte, bu yılki sergi alanı 32.800 m2'yi aştı. RosUpack’e 36 ülkeden gelen 100'den fazlası fuarın yeni katılımcıları olan 650’den fazla şirket katıldı. Katılan ziyaretçi sayısı %17 arttı - 70 ülkeden ve Rusya'nın 79 bölgesinden 23.051 kişi katıldı.... Devamı »
  • Sorular Aynı Cevaplar Farklı !

    Sorular Aynı Cevaplar Farklı !

    Son 10 yılda, Endüstri 4.0 çerçevesinde, endüstrinin geleceği ve insanların bu çerçevede yeniden organize olmaları konularında oldukça yoğun tartışmalar yaşamakta ve çeşitli yenilik girişimlerinde bulunulmaktadır.... Devamı »