Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / İlkeli ve Yenilikçi

İlkeli ve Yenilikçi

OPAL Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DERİNCE ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

İlkeli ve Yenilikçi
1999 yılından bu yana ilkeli ve kaliteli hizmet anlayışıyla ambalaj sektöründe hizmet veriyorsunuz. Firmanızın kuruluş serüveni hakkında okuyucularımıza kısaca bilgi verir misiniz? Opal Ambalaj günümüze kadar nasıl bir gelişim gösterdi?

Firmamız, kurulduğu ilk günlerden itibaren ilkeli ve yenilikçi yapısıyla yüksek kaliteyi sektöre sunabilme amacında olmuş bir firmadır. Kuruluşumuzun ilk yıllarında, kalitesiyle öne çıkmış en iyi üretici firmaların temsilciliğini alma başarısı göstererek, müşterilere komple bir sistem sunabilmeyi başardık. Bugüne kadar amacını başarmış bir firma olarak gelişimimizi yeni yatırımlarla sürdürüyoruz. Bunlardan en önemlisi de 2014 yılı başında fabrikamızı kurarak ambalaj çemberi üretimine başlamış olmamızdır. 

Faaliyet gösterdiğiniz sektörler hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Özellikle paketleme sektörüne yönelik ne gibi çalışmalarınız/ürünleriniz var? Distribütörlüğünü yapmakta olduğunuz firmalar hakkında bizleri biraz bilgilendirir misiniz?

Kendini ispatlamış dünyanın en iyi markası kabul edilen Fromm ile kuruluşumuzun ilk yıllarında başlayan işbirliğimiz güçlenerek bugüne kadar gelmiştir. Çemberleme, makine ve komple sistemler konusunda her sektöre hitap edebiliyoruz. Buna Orta Avrupa kalite standardında yerli PET üretimini eklemeyi de başarmış bulunuyoruz. 

2014 yılı hedefleriniz neler? Yılın ilk yarısı beklentilerinizi karşıladı diyebilir miyiz? Piyasaya sunacağınız yeni bir ürün, proje ya da yatırım çalışmanız var mı?

Piyasada uzun yıllardır oluşan kalite standardımızın Avrupa kalitesiyle devamını sağlamak diyebiliriz. Bu amaçla yerli PET üretimimizi geliştirip Alman mühendis kadrosuyla, Alman Reimotec PET üretim hattı ile 17.000 m² açık alan 5.000 m² kapalı alanda yıllık 4.500 ton PET üretimi gerçekleştirmek üzere üretime geçtik. Gelinen nokta da kalite olarak çok daha üst seviyeye ulaşmış bulunmaktayız. Bunu gösteren en büyük gösterge de müşterilerimizin artık ithal ürün değil kendi üretimimiz olan ürünlerimizi özellikle talep etmeleridir ki bu durum bizi çok gururlandırmaktadır. 

Türkiye’de sunduğumuz Orta Avrupa kalitesinin kesintisiz sürdürülebilmesi için yaptığımız yatırımları geliştirip büyütüyoruz. 2014 yılı 2. yarısında kapasitemizi arttıracak yeni üretim hattımızın devreye girmesini sağlayarak hedeflerimizi de büyütüyoruz. İkinci hattın devreye alınmasıyla ihracata geçiş yapıp 2015 yılı hedeflerimizi şimdiden büyütmüş durumdayız.

Opal Ambalaj olarak, kullanıcılara ürün satın alırken ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Ürün alımlarında uzun vadeli planlama yapabilecekleri seçimlerde bulunmalarını ve kaliteden ödün vermemelerini özellikle öneriyoruz. Satış sonrası teknik destek alabilecekleri seçimlerde bulunmaları da oldukça önemli bir konu.

Çemberleme sistemlerinin kullanımı hakkında neler söylersiniz? Avantajları nelerdir?

Türkiye’deki üreticilerin ürün kalitelerini, Orta Avrupa kalite standardı ile sunmalarını sağlayabilmek için çok önemli. Verilen emek, harcanan zaman göz önünde bulundurulduğunda üreticilerin ürünlerini son kullanıcıya sağlam ulaştırmalarını sağlıyor. Bizim de devreye girdiğimiz ve sağlamaya çalıştığımız alan bu.

Tanıtım çalışmaları hakkındaki düşünceleriniz neler? 18-21 Eylül 2014 tarihinde düzenlenecek olan Avrasya Ambalaj 2014 İstanbul Fuarı’nda yer alacak mısınız? Fuara yönelik ne gibi çalışmalar/hazırlıklar yapıyorsunuz? Fuarda tanıtımını yapacağınız/piyasaya sunacağınız ürün grupları bulunuyor mu?

Yer alıyoruz. Bu sene bizim için ayrı bir heyecan. Türkiye piyasasına kendi ürettiğimiz ürün gruplarımızı sunabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Uzun yıllardır katıldığımız bir fuara bu yıl üretici konumunda katılmak bizim için mutluluk verici. Üretim gruplarımızı gösterebilmek, piyasaya sunduğumuz ürün kalite standardımızı aktarabilmek için biz her zaman hazırız.

Satış sonrasında kullanıcılarınıza sunduğunuz teknik destek çalışmalarınız var mı? Bilgi verir misiniz?

Pek çok noktada mobil ve sabit olmak üzere geniş bir teknik ekibimiz mevcut. Türkiye’nin çok geniş bir bölgesinde, en hızlı servis ağına sahip olabilmek için her geçen gün kadromuz genişliyor. Hemen hemen satış ekibimizin üç katı sayıda uzman teknik personelimizle hizmet veren bir firmayız.

Dünyada ve Türkiye’de sektörün gelişimini incelersek Türkiye nasıl bir konumda bulunuyor? Sektörün gelişimi adına çözüm üretmek için sizce neler yapılabilir?

Türkiye çok hızlı gelişim içinde olan bir ülke. Dünyadaki yenilikleri, gelişmeleri anında yakalıyor. Sektörün daha da gelişebilmesi için kullanıcı firmalara profesyonel anlamda ulaşabilmenin çalışmalarının yapılması gerekiyor.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Türkiye Ambalaj sektörü, üretim kapasitesi göz önüne alındığında iç pazarla sınırlı kalamayacak boyutta. Her geçen gün artan kapasitesiyle dünyaya açılan büyük bir Pazar. Biz de, bundan sonraki dönemde ilkeli ve yenilikçi kalite anlayışımızla bu Pazar’ın içinde uzun vadeli yer almak istiyoruz. 


Opal Ambalaj Hakkında: 

Endüstriyel ambalaj malzemeleri alanında 1999 yılından beri ilkeli, güvenilir ve girişimci yapısı, en iyi ve en kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyet göstermektedir.

Opal Ambalaj, bünyesinde bulundurduğu, alanında en kaliteli üretimi yapan dünya devi firmaların Türkiye Distribütörlüğü ile uluslararası kalitesi kanıtlanmış ürün çeşitlerinin kalite standardını ve endüstriyel ambalaj sistemleri Türkiye Sanayicilerinin hizmetine sunmaktadır.
Distribütörlüğünü üstlenmiş olduğu polyester lifli ambalaj çemberleri üretimi konusunda dünya lideri konumundaki DELAMA (Fransa); polyester ve polipropilen çember üreticisi. TEUFLEBERGER (Avusturya); polyester ve polipropilen ve çelik çemberlerin otomatik gerdirme ve kaynaklanmasını yapan makinelerle,farklı ambalaj makinelerinin üreticisi bir diğer dünya lideri FROMM (İsviçre) firmalarının kaliteli ürün çeşitlerini tek yetkili olma avantajıyla siz sayın sektör kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır.

Firma, mevcut endüstriyel ambalajlama sistemlerinin en kaliteli, en güvenilir, en ekonomik olan ürünlerini sektör kullanıcılarına ilkeli hizmet anlayışıyla ulaştırmanın mutluluğuyla her geçen gün portföyünü genişletmektedir.
Kaliteli, güvenilir ve ilkeli anlayışımızla hizmet vermektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ATHAPACK MAXOM F320/460

    ATHAPACK MAXOM F320/460

    Özellikleri: • Ürüne temas eden tüm yüzeyler AISI 304 paslanmaz çeliktir. • Çeşitli paket tipleri; yastık, körüklü, oturan gibi.... Devamı »