Salı , 19 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / İKMİB Başkanı Yeniden Murat Akyüz Oldu

İKMİB Başkanı Yeniden Murat Akyüz Oldu

Kimya ihracatçıları yeni yönetimini belirledi

İKMİB Başkanı Yeniden Murat Akyüz Oldu
Türkiye ihracatını sırtlayan kimya sektörünü temsil eden İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), yeni yönetimini belirledi. 29 Nisan 2014 günü Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşen olağan Genel Kurul Toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Murat Akyüz seçildi. 

Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olan kimya sektörü, son yıllardaki ihracat performansıyla da dikkat çekiyor. Türk kimya sektörünün yurtdışı pazarlarda güçlü bir konuma gelmesi ve ihracatını artırması için çalışmalarda bulunan (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği) İKMİB, kimya sektöründeki ihracatçı firmalara rehberlik ediyor ve sektörün sorunlarının çözümü için çalışıyor.

Kimya sektörü geçtiğimiz yıl elde ettiği 17,5 milyar dolarlık ihracatla, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci sektörü oldu. 2014 yılının ilk çeyreğinde ise, sektör ihracatı 4 milyar 326 milyon dolara ulaştı. 

İKMİB Başkanlığına tekrar seçilen Murat Akyüz, seçim sonucunda sektör temsilcileri ve katılımcılara yönelik değerlendirme ve açıklamalarda bulundu. Akyüz,  konuşmasına kendilerine yeniden sektöre hizmet etme fırsatı veren sektör temsilcilerine teşekkür ederek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 yılı 50 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için gösterdiğimiz çaba ve gayretin çok daha fazlasını göstermeye hazırız. Yeni pazar faaliyetlerimizin yanı sıra sektördeki ihracatçı firmalara rehberlik etmeye, sektör sorunlarının çözümü için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” 



0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR