Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / "Hedefimiz Pazar Lideri Olmak"

"Hedefimiz Pazar Lideri Olmak"

TEMMUZ & AĞUSTOS - AYIN KONUĞU: AKY TECHNOLOGY GENEL MÜDÜRÜ GÖKMEN AKYÜREK

RAHATLIKLA GÜVENEBİLECEĞİNİZ 40 YILLIK DENEYİM
  • NE TÜR BİR ARAŞTIRMA YAPTINIZ? SADECE FİRMALAR BAZINDA MI YA DA AR-GE ÜZERİNE Mİ?
İkisini de ayrı ölçülerde bizzat ben araştırdım. Bu işte var olmaya karar verdiğim zaman kendi planımı yaptım. Öncelikle ufak bir dünya turuna çıktım. İtalya’dan Çin’e kadar uzanan bir turdu bu. Dünyada bu işi yapan en büyük firmalara gidip kendi AR-GE’mi yaptım bir anlamda. En sonunda bu işi yapmak için Uzakdoğu’yu uygun gördüm.
 
  • BİRAZ DA EKİPTEN BAHSEDELİM. GÖKMEN AKYÜREK DEDİĞİMİZ ZAMAN EKİP ÇALIŞMASINA VERDİĞİNİZ ÖNEMLE TANINIYORSUNUZ. EKİBİNİZİ NASIL OLUŞTURDUNUZ?
Öncelikle konusunda uzman insanlarla çalışmayı severim. Ben de yatırımın en güçlüsünü ekibime yapıyorum. Birlikte öğrenip birlikte başarıyoruz. Ekip ruhunu oluşturmam biraz zaman alıyor ama o ruh oluştuğu zaman başarı kaçınılmaz. Her biri kendi konusunda uzman satış ve pazarlama ekibi kurduk. Bunun haricinde reklam, satın alma, dış ticaret ve muhasebe departmanlarını kurarak yeni bir ekiple yola koyulduk.
“ HEDEFİMİZ PAZAR LİDERİ OLMAK”
“  MAKİNALARIN TÜM EKİPMANLARINA ÖMÜR BOYU PASLANMAZ GARANTİSİ VEREN İLK VE TEK FİRMAYIZ”
  • NASIL BİR FARK YARATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ? ÇOK DİŞLİ RAKİPLERİNİZ VAR?
Sektörde tüm firmalar birbirinden haberdardır. Öncelikle biz kendimize güveniyoruz. Beni tanıyanlar bilir, her konuda çok iddialıyımdır. Bu sektöre girerken hedefimiz pazar lideri olmak. Bunu boşuna söylemiyorum. Yaptığımız çalışmalar ve en önemlisi yaptığımız makineler bunun göstergesi. Tüm makinelerimiz Komple paslanmaz gövdeli mesela. Bunu Türkiye’de yapan firma yok… Quadro dörtkenar yapıştırma dikey paketleme makinesi ile fark yaratacağımızı düşünüyorum. Hızlı paket yapan makinemizde 5+1 paket yapabilme özelliği bulunmaktadır. Makinelerimizin sadece gövdesi değil, tüm iç aksamları da paslanmaz garantisi veriyoruz. Kullanılan cihazların tamamı Schneider ve Siemens teknolojisine sahiptir. Servo motorlar Schneider teknolojisi ile üretilmiştir. En büyük özelliklerimizden birisi ise tüm modelleri bulundurmamız.
 
  • YÜZDE YÜZ YERLİ İMALAT MAKİNELERİMİZ VAR DEMİŞTİNİZ. BİRAZ AÇABİLİR MİSİNİZ?
Tamamen yerli üretim AKY-52 model hızlı paket yapabilen makinemizi piyasaya sürdük. Büyük bir ilgi gördüğünü söylemek isterim. Müşterilerimiz bütçelerine göre makineyi kendileri şekillendirebiliyorlar. Biz de onların istediğine göre üretiyoruz. Bu tamamen bizim Mersin’deki fabrikamızda ürettiğimiz bir makinedir. Şimdi diğer modellerin AR-GE çalışmalarına da başladık yakında onların da üretimine geçeceğiz.
 
  • KOLİ İÇİ DOLDURMA VE PALET ÜZERİ YERLEŞTİRME ROBOTUNUZ İLE FARK EDİLİYORSUNUZ. BU ÜRÜNLERİNİZ HAKKINDA BİZLERE BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
Öncelikle robotlar için büyük bir araştırmaya girdim. Bunun sebebi bakliyat sektörü başta olmak üzere diğer sektörlerde oluşan bir boşluğu görmemdir. Az işçi, az maliyet ile kaliteli paketleme yapabilme fırsatını sektöre armağan ettiğim içim mutluyum. Armada Bakliyat’a kurduğumuz robotik sistemler sorunsuz çalışmakta. Paketleme konusunda bize başvuran bir üretici paketleme makinesinden palet streçlemeye kadar tüm ürünleri bulabilir. Bu hattı da sadece bir kişi yönettiğini söylemek isterim Eskiden 7-8 kişinin yapacağı işi sadece 1 kişi yapıyor. Her şeyden önce tüm aşamalar el değmeden hazırlandığından hijyeni artırıyor. İkincisi bu sistemi kuran firmaya bir imaj katıyor. Firmalar robotik sisteme sahip olduklarını açıkladıklarında rakiplerinin bir adım önüne geçiyor, dikkat çekiyor ve büyük zincir marketler o firmalara daha çok yaklaşıyor. İş gücü maliyetlerini ortadan kaldırıyor ve firmanın hızını artırıyor. İşçi kısa aralıklarla molalar vererek çalışırken bu makineler 24 saate yakın aralıksız paketleme yapabiliyor. Son olarak işçiler kolileri doldurduğunda zaman zaman eksik paket bulunabiliyor. Bu sistem ile fire de en aza iniyor Bir makinenin dakikada 80-90 paket dizebiliyor, yatırım maliyetinin geri dönüşünü de 2 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşebiliyor. Makinelerin tümünün bir anda alınmasını gerekmiyor, parçalı halde de satışa sundukları sistemde kullanılan tüm makineler firmaları tarafından yürütülen AR-GE çalışması sonrası yeni yapılmıştır. Çalışmaya bakliyat ile başladık ancak bu alanda devasa bir pazar da var.  Önümüzdeki süreçte kolilemeye ihtiyaç duyan tüm sektörlere hizmet vereceğiz
 
“ TÜM MODELLERİ BARINDIRAN SHOWROOM SADECE BİZDE VAR”
  • SHOWROOM ÇOK KONUŞULUYOR. BUNU DETAYLICA AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ?
Paketleme fabrikamızda tüm paketleme ve paketleme sonrası makinelerimizi isteyen müşteriler görebilir, çalıştırabilir. Bunu yapan Türkiye’de ilk ve tek firmayız.
  • PAKETLEME SONRASI ÇÖZÜMLERİNİZ DE VAR DEĞİL Mİ?
Elbette. Özellikle paketleme sonrasında Kolileme hattımız iddia ediyoruz ki Türkiye’de tek olacak. Kuracağımız robotik sistemle bir düğmeyle hem koliyi yapıp hem robot sayesinde ürünü yerleştirip hem de bantlayabileceksiniz. Şu anda elimizde olan bu sistemi geliştirmek için uğraşıyoruz. Bunlara ek olarak palet streçleme robotlarımız, koli bantlama makinelerimiz, vakum makinalarımız, printerlarımız, çember makinalarımız ve son olarak şrink makinalarımız şu anda showroomumuzda mevcut, görmek isteyen müşterilerimiz diledikleri an gelip görebilirler.
  • SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ?
Biz Aky Technology olarak müşteri memnuniyetini esas aldık. Tercih edilmemizin en büyük sebeplerinden biri de bu. Kaliteden ödün vermedik. Paketleme sektöründe hedefimiz kaliteden ödün vermeden müşterilerimizin teknolojik çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • MERCOTAC Konnektörler

    MERCOTAC Konnektörler

    Mercotac Döner Elektrik Konnektörleri Mercotac® Döner Elektrik Konnektörleri yüksek bir disiplinde çalışır. Elektriksel iletim yolu kontaklara moleküler olarak bağlı bir sıvı metal olduğu için oldukça düşük dirençli bir elektrik bağlantısı sunarlar.... Devamı »