Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Hamburger Containerboard, Türkiye’de Yeni Yatırım İçin Çalışmalara Başladı…

Hamburger Containerboard, Türkiye’de Yeni Yatırım İçin Çalışmalara Başladı…

Prinzhorn Holding Bünyesindeki Hamburger Containerboard, 300 milyon Euro’luk Yeni Kâğıt Fabrikası Yatırımı İçin Kütahya’da Arazi Satın Aldı

Hamburger Containerboard, Türkiye’de Yeni Yatırım İçin Çalışmalara Başladı…
Avusturyalı Prinzhorn Holding’in bir parçası olan Hamburger Türkiye, Türkiye’deki üçüncü kâğıt fabrikasını kurmak amacıyla arazi alım anlaşması imzaladı. Fabrikanın kurulacağı bölge, Kütahya’da yer alıyor.
Yeni kurulacak kâğıt fabrikası, son teknolojiyle donatılacak olup 7.80 metre genişliğe ve çoğunluğu Testliner ve Fluting olmak üzere yıllık 480.000 ton konteyner kartonu üretim kapasitesine sahip olacak. 300 milyon Euro’luk yatırımın, 500 kişiye istihdam sağlaması ve 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor.
“Türkiye bizim için önemli bir pazar”
Prinzhorn Holding CEO’su Cord Prinzhorn, “Türkiye bizim için önemli bir pazar ve bu son yatırım, hızlı bir büyüme sergileyen Türkiye’ye olan bağlılığımızın bir göstergesi. Bürokratik izinler ve siyasi istikrar gibi faktörler yolunda giderse, projenin devamıyla ilgili adım atmaktan memnuniyet duyarız.” dedi.
Hamburger Containerboard bölümü Genel Müdürü Harald Ganster ise, “Bu proje için böyle mükemmel bir yer bulduğumuz için çok heyecanlıyız. Kuracağımız bu kâğıt fabrikası, müşterilerimize sunduğumuz yüksek kaliteli kâğıt arzımızı daha da güçlendirecek.” dedi. Hamburger Türkiye, dört ülkede yedi kâğıt fabrikası bulunan ve yıllık 2 milyon ton konteyner kartonu üreten Hamburger Containerboard bölümünün bir parçasıdır. Şirketin Türkiye’deki diğer iki kâğıt fabrikası Çorlu ve Denizli’de bulunmaktadır.
Prinzhorn Holding Hakkında
Hamburger Containerboard, 15 ülkeder 6,300 kişiye istihdam sağlayan ve geri dönüşüm, kâğıt ve ambalaj sektörlerinde Avrupa’nın pazar liderleri arasında bulunan Prinzhorn Holding’in bir parçasıdır. 1,23 milyar Euro yıllık ciroya sahip olan Holding, kendi segmentinde Avrupa’da üçüncü konumdadır. Bir aile şirketi olan Prinzhorn Holding’in ana merkezi Viyana’da (Avusturya) olup Dunapack Ambalaj (oluklu ambalaj çözümleri), Hamburger Conainerboard (kâğıt üretimi) ve Hamburger Recycling Group (atık kâğıtların toplanması ve ticareti) olmak üzere üç iş birimi vardır.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SMS TORK Inovaling'den İki Ödülle Ayrıldı.

    SMS TORK Inovaling'den İki Ödülle Ayrıldı.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG yarışmasında, SMS TORK çalışma kültürü inovasyonu “Yalın Üretim” ile, “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kobi” kategorisinde ikinci oldu.... Devamı »