Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Fill Technic Makine Yepyeni Projeler Sunuyor...

Fill Technic Makine Yepyeni Projeler Sunuyor...

İlkay ÇELİK Fill Technic Makine San. ve Tic.Ltd.Şti. Elektrik Proje ve Dizayn Sorumlusu

Fill Technic Makine Yepyeni Projeler Sunuyor...
Kurulduğu günden bugüne kısa sürede hedeflediği konuma ulaşan, genişlettiği müşteri portföyüyle 2 ortaklı olarak faaliyetlerine dolum ve paketleme sektöründe devam eden ve  bir mühendislik şirketi olan Fill Technic Makine Elektrik Proje ve Dizayn Sorumlusu İlkay ÇELİK ile piyasaya sunacakları yeni ürünleri ve hedefleri ile ilgili söyleşi gerçekleştirdik.
  1. Fill Technic olarak kuruluş süreciniz ve gelişim aşamalarınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
 
2015 yılının Kasım ayında İzmir/Bornova’da kurulan Fill Technic Makine, kurulduğu günden itibaren geniş müşteri ağına ulaşmayı başarmış, kurucu ortakların geçmişinden gelen tüm bağlantılar ile çeşitli işler yapmaya başlamıştır. Gün geçtikçe müşteri kitlesi çoğalmış, yapılan işlerin ölçeği büyümüştür. 2016 başından itibaren şirket yapılanmasını 2 ortaklı Limited modeline taşıyan Fill Technic Makine, bir mühendislik şirketi olma yolunda kurumsal adımlar atmaktadır.
 
  1. Dolum ve paketleme sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz. Ürün yelpazeniz ve kullanım alanları hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?
 
Dolum ve paketleme olarak ürün yelpazemiz çok geniştir. Dolum makinelerinden yaptığımız modeller şunlardır: Flowmetreli (Hacimsel) Dolum, Loadcell (Tartımsal) Dolum, Vakumlu (Gravity) Dolum, Gazlı Dolum, Sıcak Dolumdur. İster 80 kafalı rotary tipte 36 bin şişe/saat kapasitede, ister 4 kafalı lineer tipte bin şişe/saat tipte bütün kapasitelere hitap edebilmekteyiz. Paketleme grubunda ise yaptığımız makineler: Kolileme, Kartezyen Paletleme, Robot Kollu Paletleme, Manipülatörlü Paletleme, Streçleme’dir. Şurup hazırlama sistemlerinden yaptıklarımız: Gazlandırma, Mikser (Su ile şurup karıştırma), CIP ünitesi, Şuruphane gibi sistemlerdir. Bu yelpaze dışında kalan makineleri İtalya/Almanya gibi ülkelerden ithal edip sahada kurulum hizmeti vermekteyiz.
 
  1. Fill Technic şu anda planladığı konumda mı? Geleceğe yönelik hedefleriniz neler? 2016 yılının 2. yarısıyla ile ilgili beklenti ve hedefleriniz var mı?
 
Fill Technic Makine, günümüzde planlı işlerin hepsini başarıyla tamamlamıştır. Fakat hedeflerimiz çok yükseklerdedir. 2016 yılının 2. yarısında gireceğimiz bazı ihaleler olacaktır. Böylece hedefimiz tek başına dolum ya da solo makineler değil, komple hatlar kurmaktır. Bunun için hedeflediğimiz sektörler: Bitkisel Yağ Dolum Hattı, Süt Ürünleri Dolum Hattı, Kaynak Suyu Dolum Hattı, Gazlı Maden Suyu Dolum Hatlarıdır.
 
  1. Peki, 2016 yılı içerisinde yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmanız olacak mı?
 
2016 yılı içerisinde yeni geliştirdiğimiz bir checkweigher inspektör sistemi ürünümüz var. Bunge/Lüleburgaz bitkisel yağ dolum fabrikasında ilk kez devreye alacağımız bu ürün koli konveyöründe giden ürünleri teker teker tartacak, içlerinde eksik şişe ya da eksik ürün olan tespit ettiği anda bir piston yardımıyla hatalı koliyi kenara ayıracaktır.
 
  1. Üretimini ve satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz?
 
Satışını yaptığımız ürün ister bizim üretimimiz olsun, ister yabancı menşeili olsun ayırt etmeden müşteriye tam desteği veriyoruz. Bu destek talebi mesai saatleri dışında ve hatta tatil günlerinde dahi gelse gerekirse telefonla gerek uzak bağlantı ile gerekirse saha ziyaretine giderek müşteride oluşabilecek mağduriyetlere derhal müdahale ediyoruz. Çünkü biz müşterilerimizle ticari ilişkinin ötesinde dostluk bağları kurmayı amaçlıyoruz.
 
  1. 2016 yılı içerisinde katılacağınız fuarlar var mı? Biraz bahseder misiniz?
 
2016 yılında iki fuara katıldık, üçüncüsü için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. İstanbul’da Drinkteg, İzmir’de de Turab fuarlarında standımızı kurarak Fill Technic Makine’yi gururla temsil ettik. Önümüzdeki Kasım ayında da İstanbul Tüyap’ta düzenlenecek olan Avrasya Ambalaj Fuarında da yerimizi ayırttık, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Fuarda bir gazlı dolum, bir de flowmetreli dolum demo seti sergilemeyi planlıyoruz.
 
  1. Dünyadaki gelişmeleri nasıl takip ediyorsunuz? AR-GE çalışmalarınız var mı?
 
Dünyadaki gelişmeler, sürekli insan sağlığına daha çok önem verecek şekilde ilerlemektedir. Artık tüketiciler ve hatta küçük çocuklar dahi bilinçlenmekte, insanlar satın aldıkları gıda ürünlerine çok dikkat etmektedirler. Gelecekte kanserojen etkili ürünler piyasadan yavaş yavaş çekilecek, sodyum benzoat koruyucusu ihtiva eden ürünler azalacaktır. Onun yerine katkısız ve koruyucusuz aseptik doldurulan ürünler revaçta olacaktır. Benzer şekilde vakumlu ve temaslı dolum makineleri tarihe karışacak, temassız hijyenik dolum sağlayan flowmetreli sistemler ön plana çıkacaktır. Fill Technic Makine olarak bizler, tüm AR-GE çalışmalarımızı da çağın gereksinimlerine uygun olarak bu doğrultuda sürdürmekteyiz.
 
  1. Satın almalarda müşterilerinize nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?
 
Sermayedarlar ve fabrika kurmak isteyen tüm girişimciler maalesef bilinçli ve yerinde kararlar alamadığı için hatalı yatırımlar yapılmaktadır. En çok satın alımlarda iki hata görülmektedir. Girişimciler ya gidip en kalitesiz, en ucuz, kimi zaman uzak doğu menşeili ithal ürünlerle parkurlarını kurmaya çalışmakta ya da gidip en pahalı, Alman/İtalyan makinelere tonlarca para harcayıp ülkemizin bütçe açığını arttırmaktadır. İşte bu iki hataya da engel olmayı kendisine ilke edinen Fill Technic Makine, son kullanıcıya hem Avrupa standardında ileri teknolojiyi sunmakta hem de bunu uzak doğu fiyatları kadar olmasa da kabul edilebilir şekilde ekonomik fiyatlara çıkartmaktadır. Çok ucuz ve kalitesiz ürünleri alıp parayı ziyan etmektense, projesi ve otomasyonu yıllardır kendisini ispatlamış makineleri uygun fiyatlara almak, yatırımcıların yapması gereken en doğru iş olacaktır.
 
  1. Peki, Fill Technic’i sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?
Fill Technic Makine’yi sektörde farklı kılan şudur: Kurucu ortaklardan İlkay Çelik 7 yıl boyunca Elektrik–Elektronik Mühendisi olarak sektörde saha mühendisliği yapmıştır, tüm tasarımlara kendi eliyle imza atmıştır. Diğer kurucu ortak Özgür Turunç 10 yıl boyunca Makine Mühendisi olarak sektörde çalışmış, tüm projelerin tasarım ve geliştirme aşamalarına kendi eliyle imza atmıştır. Bu yönüyle sektördeki diğer firmalardan ayrı bir kaliteyi sunan Fill Technic Makine, kurumsal bir mühendislik şirketi olma yolunda, örnek aldığı Avrupa kültürü ile ilerlemektedir. Çünkü firmamızın üretimini yaptığı gazlı dolum makinesi, eski mandallı sistem değil, enkoderli, valf adalı, elektronik kontrollü sistemdir. Benzer şekilde firmamızın yaptığı flowmetreli dolum makinesinde kullanılan cihazlar da loadcell dolum makinesinde kullanılan cihazlar da Alman makine üreticilerinin kullandıkları aynı marka ve modellerdir. Makinelerimizin kalitesi işte bu prensibimizden gelmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İskandinav Yarımadası

    İskandinav Yarımadası

    İskandinavya Avrupa'nın kuzey kısmında yer alan coğrafi bölgenin adıdır. İskandinav ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'dır.... Devamı »