Perşembe , 28 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / ERBAY’dan İklimlendirme Sektörüne Yüksek Verimli Multi-Scroll Kompresörlü Soğuk Su Üretici Gruplar

ERBAY’dan İklimlendirme Sektörüne Yüksek Verimli Multi-Scroll Kompresörlü Soğuk Su Üretici Gruplar

Erbay Soğutma

ERBAY’dan İklimlendirme Sektörüne Yüksek Verimli Multi-Scroll Kompresörlü Soğuk Su Üretici Gruplar
ERBAY’dan İklimlendirme Sektörüne Yüksek Verimli Multi-Scroll Kompresörlü Soğuk Su Üretici Gruplar

"Kaliteli, yüksek verimli ve çevre dostu üretim ve müşteri odaklı çözüm" anlayışını kendine ilke edinen, EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemine sahip ERBAY, CE, GOST ve TSEK sertifikalarına sahip ürünleri sanayi prosesleri, büyük kapasitelerde endüstriyel iklimlendirme sistemleri başta olmak üzere, ticari yapılar ve konutların iklimlendirme gereksinimlerinin konfor/hijyen/enerji ekonomisi taleplerini karşılamaya yönelik yeni bir cihazı imalat gamına ilave etmiştir.

Söz konusu yeni tasarım Soğuk Su Üretici Grup’un başlıca avantajları şöyle sıralanabilir;

˖ Ozon tabakası ile dost (ODP:0) R410A gazı ile çalışmaktadır.

˖ Daha yüksek EER’ye sahip olması sebebiyle daha düşük enerji sarfiyatı sağlamaktadır.

˖ İhtiyaca göre gerekli sayıda kompresörün çalıştırılmasıyla kısmi yük ihtiyaçlarına cevap verilebilmektedir.

˖ Sahip olduğu özel yazılım imkânıyla doğal soğutma entegresi mümkün olup; özellikle tüm sene boyunca çalışmalarda çok ciddi enerji tasarrufu sağlamaktadır.

˖ Sahip olduğu özel yazılım imkânıyla adyabatik soğutma entegresi mümkün olup; özellikle yüksek dış ortam sıcaklarında çalışma durumu da cihazın daha düşük kondensazyon basıncı ile çalışması neticesinde enerji sarfiyatı azalır ve soğutma kapasitesi artar.

˖ Sahip olduğu özel yazılım imkânıyla inverterli scroll kompresörün sistem entegresine imkân verir. Böylece kısmi yüklerde çok daha hassas kontrol imkânı sağlar.

˖ BMS (Building Management System) ‘ e entegre olmaya ve internet bağlantısı ile PC, tablet veya akıllı telefon üzerinden uzaktan erişime uygundur.

˖ Cihaz haftanın istenilen günlerinde ve istenilen saatlerde otomatik olarak çalışma başlaması veya durdurulması için veya farklı bir set-point ile çalışabilmesi için programlanabilir.

Kapasiteye göre 1 ile 6 adet arasında Hermetik Scroll kompresör kullanılmaktadır. Her bir bağımsız gaz devresinde kompresörler; tek, tandem veya trio şeklinde kullanılmaktadır. Kompresörler "solid frame" ray üzerinde monte edilerek vibrasyon etkisi önlenmektedir. Ayrıca yağ dengeleme sistemi kullanılarak kompresörlere eşit yağ dağılımı temin edilmektedir.

Yüksek verimli hava soğutmalı kondenser bakır boru ve patlatmalı alüminyum lamelli olarak imal edilmekte, soğutucu akışkanın yoğuşmasını sağlamak üzere motoru ile akuple yüksek verimli aşırı akım koruma röleli, sessiz yataklı aksiyal fan cihaz üzerine monte edilmiştir.

Erbay’a özel kendi tasarımı olan Shell & Tube tipinde imal edilen direkt genleşmeli evaporatörler özel yüksek verimli bakır boruların çelik ayna deliklerine özel işlem ile tespit edilmesi suretiyle üretilmiştir. Boru demetinin sökülebilir olması bakım ve temizlik imkânı sağlar. EN 14276-1 ve EN 13445 standartlarına uygun olarak imal edilen evaporatörler su ve glikol çözeltilerinin soğutulması için tasarlanmıştır.
IP54 koruma sınıfına göre tasarlanan elektrik kumanda panosu ve cihazda kullanılan mikroişlemci kontrol sistemi sayesinde su giriş ve çıkış sıcaklıkları, emme ve basma tarafındaki gaz kompresörlerinin çalışma zamanları, oluşan tüm arızalar ve geçmişte vuku bulan tüm arıza kayıtları ekranda dijital olarak görülebilmekte ve kolaylıkla kapasite kontrolü yapılabilmektedir.

Ayrıca kondensazyon basıncına bağlı olarak kondenser fanları kademeli olarak devreye girip çıkmakta ve her kompresörün çalıma sürelerinin dengede tutturularak, cihazın optimum verimde çalışması sağlanmaktadır. Ayrıca isteğe bağlı olarak kondenser fanları kondensazyon basıncına göre oransal olarak sürülebilmektedir.

Cihazın optimum verimde ve güvenli şekilde çalışabilmesi için elektronik genleşme valfi, alçak basınç switch’i, yüksek basınç switch’i , drayer filtre, gözetleme camı, emniyet ventili, su akış kontrol otomatiği ve soğutma valfleri konulmuştur.
Soğuk su üretici grup, sağlık emniyeti ve güvenlik gereksinimleri konusunda ilgili Avrupa Birliği Direktiflerine ve ilgili harmonize standartlara uygundur.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR