Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Endüstri 4.0 hayata geçiyor Gelecek vaat eden Lifecyle Management için dijital araçlar

Endüstri 4.0 hayata geçiyor Gelecek vaat eden Lifecyle Management için dijital araçlar

Baumüller Grubu sistem tedarikçisi olarak Lifecycle Management’ı canlı olarak 27 - 29 Kasım 2018 tarihleri arasında Nürnberg’de düzenlenen SPS IPC Drives

Endüstri 4.0 hayata geçiyor   Gelecek vaat eden Lifecyle Management için dijital araçlar
Endüstri 4.0 hayata geçiyor
 
Gelecek vaat eden Lifecyle Management için dijital araçlar
 
Baumüller Grubu sistem tedarikçisi olarak Lifecycle Management’ı canlı olarak 27 - 29 Kasım 2018 tarihleri arasında Nürnberg’de düzenlenen SPS IPC Drives 2018 fuarında 1. salon 560 numaralı stantta ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Ziyaretçiler, “Endüstri 4.0 hayata geçiyor. Değer kazanımının her aşamasında” sloganı altında fuar standında yürüyerek yaşam döngüsünün her aşamasını keşfediyor ve böylece uygulanabilir çözümleri ve ürünleri bir kaynak robotu örneğinde öğreniyor.
 
Fuar standındaki öne çıkan diğer noktalar ise yüksek performanslar için tahrik paketleri, Coordinated Motion için teknoloji çözümleri, dağıtık tahrik tekniği tema parkı ve ara torku iyileştirilmiş DSH1 servo motor serisinden b maXX PCC-04 esnek kumanda platformuna kadar ürün yenilikleri bulunuyor.
 
Baumüller, bunun dışında SPS IPC Drives kapsamında düzenlenen ilk Hackathon’un da ortağı. Sektörden uzmanlar ile birlikte yeni girişimciler, 25 - 27 Kasım tarihleri arasında otomasyona yönelik yeni teknoloji çözümleri geliştiriyor.
 
Detaylarıyla Baumüller Lifecycle Management
 
Baumüller şirketler grubu genel bir tedarikçi olup hem bileşen geliştirme ve üretim hem de makine ve tesis kurulumu ile makine işleticileri için sistem çözümleri ve çok sayıda servis hizmeti sunmaktadır. Ziyaretçiler, Lifecycle Management’a yönelik çözümleri fuar standındaki 6 eksenli bir kaynak robotu örneğinde canlı olarak deneyimleyebilir:
 
  • Teknoloji paketi – yüksek performanslı Box-PC b maXX PCC-04’ten yüksek doğruluklu DSH1 servo motor serisine kadar otomasyon çözümleri
  • Mühendislik – Tüm otomasyon görevleri için uyumlu Engineering Framework ProMaster
  • İşletime alma – Yeni ProSimulation aracı ile pazara hızlı giriş için
sanal işletme alma
  • Üretim – Önleyici bakım ve proses optimizasyonu bakımından BAUDIS IoT optimizasyon aracı üretim için fayda odaklı Endüstri 4.0’ı sunar
  • Servis – Makine montajından dünya çapında yedek parça konseptine kadar akıllı hizmet konseptleri
 
Endüstri ve e-mobilite için dağıtık tahrik tekniği
Baumüller, SPS IPC Drives 2018’de endüstriyel ve mobil uygulamalara yönelik dağıtık tahrik tekniği sunuyor. Baumüller düşük bir Watt değerinden 140 kW’a kadar performans aralığı sunmaktadır. Fuarda tekstil ya da gıda ve paketleme malzemeleri endüstrisi gibi alanlarda kullanılan b maXX 2500 dağıtık tahrik sistemi kullanılan uygulamalar beğenilere sunuluyor. Makine imalatçıları burada ciddi bir alan tasarrufundan ve zahmetsiz denebilecek kablo tesisatından faydalanıyor. Wiedemann sensör teknolojisiyle birlikte yürütülen ortak bir projede geliştirilen powerMELA tahrik sistemi ile Baumüller, seyyar iş araçları ve iş makinelerinde kullanım için özel olarak iyileştirilmiş olan dağıtık bir çözüm sunuyor.
 
Coordinated Motion için modüler teknoloji çözümleri
Makine imalatında pazara sürüş süresi giderek daha çok önem kazanıyor. Düşük masraflarla frezeleme ya da kesme gibi temel fonksiyonlar ya da özel hareket süreçleri içeren çok eksenli makineler geliştirmek isteyen imalatçılar, Baumüller imzalı teknoloji paketi ile Coordinated Motion için de modüler bir otomasyon çözümüne kavuşuyor. Bu çözüm lineer, makineden bağımsız hareket iletimi ve hareket iletiminden sorumlu birden fazla eksen ve ilave yardımcı eksenler içeren uygulamalar için komple çözüm olarak temel paket şeklinde kullanılabilir.
 
Modüller, üretim ve otomasyon tekniğindeki motor tahrikli her tür hareket sürecinin geliştirilmesi için yazılım çözümleri de dahil olmak üzere, gerekli otomasyon ve tahrik bileşenlerinden oluşur. Azalan masraflar, projelendirme ve işletime alma aşamasında kolay kullanım ve böylece kısa pazara sürme süreleri Baumüller’in çok eksenli uygulamaları için teknoloji çözümlerinin uygulanmasındaki büyük avantajlardır. 
 
Öngörülü bakım olarak Endüstri 4.0
Endüstri 4.0 özelleştirilmiş ürünler, iyileştirilmiş üretim prosesleri ve öngörülü bakım gibi çok sayıda yeni olanağın kapılarını açıyor. Bu bağlamda verilerin toplanması, iletişimi, algoritmik bağlantısı ve akıllı şekilde değerlendirilmesi ön koşul olarak karşımıza çıkıyor. Baumüller, Endüstri 4.0 için çok sayıda ürün ve çözüm sunuyor. Bu çözümler arasında proses optimizasyonu ile mevcut ve yeni makinelerin öngörülü bakımına yönelik bir sistem olan BAUDIS IoT bulunuyor. Bu sistem, internet üzerinden makine ve tesislerin kolay bağlantısını ve akıllı veri analizi sağlayan IoT uyumlu bir sistemdir. BAUDIS IoT, otomasyon bileşenleri ve sensör sistemleri üreticisinden bağımsız olarak ayarlanıp sorunsuz biçimde sonradan donatılabilir ve yükseltilebilir. Dolayısıyla, yeni ve mevcut imalat tesislerinin dijitalleştirilmesi için gelişmemiş bölgeler ve terk edilmiş endüstri bölgelerindeki tesisler için de aynı şekilde uygundur.
 
Daha kısa pazara sürme süreleri için dijital ikiz
 
Makine ve tesisleri gelecek garantili ve uygulamalara uygun olarak donatmak, zaman ve mühendislik tecrübesi gerektirir. Baumüller, geliştirme süresini kısaltmak ve makineleri olabildiğince hızlı biçimde fonksiyon açısından güvenli halde piyasaya sürmek adına yeni makinenin projelendirme aşamasında makine imalatçılarına sunulan tahrik bileşenlerinin simülasyonu için yazılım modelleri sunuyor. Modeller, açık standartları destekliyor ve yaygın tüm simülasyon araçları tarafından kullanılabiliyor.  Baumüller, alternatif olarak mühendislik alanında da destek verip komple makine tasarımını üstleniyor. Simülasyonların temel avantajı, daha hızlı piyasaya sürme sürelerdir; zira yazılım, bir makinenin henüz geliştirme aşamasında dahi sanal ortamda test edilebilmektedir. Böylece, örneğin münferit bileşenler önceden değerlendirilip iyileştirilebilir.
Ürünün öne çıkan yönleri
Daha büyük yüksek torklu motor: Fuar standında gözleri üzerine toplayan bir diğer ürün de, yüksek tork serisinin bu zaman kadar üretilen en büyük motoru olan DST2. Bu ürün, ürün portföyünü performans ve devir sayısı bakımından genişletiyor. Yeni boy 560 ile artık altı boyut mevcut olacak. DST2-560, 38.000 Nm’ye kadar anma torku ve 80.000 Nm’ye kadar azami tork ile doğrudan tahrik tekniğindeki en büyük talepleri karşılıyor. Böylece DST2 yüksek tork motorları, presten alet ve plastik makineleri ile gemilere kadar çok sayıda makine türü için optimum çözüm sunuyor. Baumüller, pazarda ideal biçimde gruplandırılmış motor yelpazesi ile çeşitli yüksek torklu motorların yanı sıra verimli ve ölçeklendirilebilir servo motorlar ile çok sayıda model ve boyutta mevcut olan ana tahrikler de sunuyor.
 
Su soğutmalı kompakt servo motorlar: Baumüller, su soğutmalı model boyları 45 ve 56 ile
servo motor portföyünü genişletiyor. Verimli su soğutması, son derece yüksek nominal güç yoğunluğu sağlıyor. Böylece dinamik ve aynı zamanda yüksek efektif tork bakımından yüksek talepleri olan uygulamalar karşılanıyor. Soğutma maddesi olarak kullanılan su ile ısı geçişi sayesinde motorun doğrudan yakın çevresi, motor ısısından dolayı asgari yüklenmeye maruz kalıyor. Kullanım alanlarına tekstil makineleri, plastik makineleri ile kalıp ve bükme makineleri örnek olarak verilebilir.
 
İyileştirilmiş alternatif akımlı asenkron motorlar: Baumüller, fuarda DA1-100-280 iyileştirilmiş alternatif akımlı asenkron motor serisini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Böylece şirket, ana tahrik için modül stratejisini ilerletiyor ve DA1 serisini DS2 senkron motor serisi ile birlikte ilerletiyor. Alternatif akımlı asenkron motordaki yenilikler arasında DS2-100-160 modelinde olduğu gibi 100/132/160 yapı büyüklüklerinde de iyileştirilmiş bir su soğutması, hava soğutmalı motorlarda IE yönetmeliklerine uygun IE3 motorları ve iyileştirilmiş bir bağlantı tekniği bulunur.
 
Esnek b maXX 5800 çok eksenli sürücü: Baumüller, SPS’de esnek ve kompakt b maXX 5800 çok eksenli sürücüsünü tanıtıyor. Bu sürücü, altı eksene kadar tahrik ekseni için bağımsız ve eksiksiz biçimde istenildiği gibi yapılandırılabilir. Yani kullanıcı, sürücüdeki eksen güçlerini dilediği gibi birleştirebilir. Her bir eksen için uygun eksen gücünü entegre edebilir ve böylece uygulamasının gerektirdiği taleplere tamı tamına uyan bir cihaza kavuşur.
 
Yüksek performanslı b maXX 2500 kompakt tahrik: Yüksek performanslı b maXX 2500 kompakt tahrik, sektörden bağımsız olarak ve böylece çok sayıda endüstriyel uygulama için entegre elektronik ile kullanılabilir; örneğin robotik ve kullanım uygulamaları için. Üç boyutta mevcut olan dağıtık servo tahrik, kablo tesisatı ve kurulum masraflarını azaltıyor, ideal bir yapı alanı sağlıyor ve yüksek esneklik sunuyor.
 
Şek. 1: Baumüller imzalı Lifecycle Management yaşam döngüsünün her aşamasında yanınızda / Fotoğraf: Baumüller
 
Şek. 2: DST2 serisinden yeni yüksek torklu motor, 560 mm eksen yüksekliği ve 80.000 Nm’ye kadar torku ile şu anda Nürnbergli üretici Baumüller’in ürün yelpazesindeki en büyük motor / Fotoğraf: Baumüller
 
Şek. 3: BAUDIS IoT: Proses optimizasyonu ve öngörülü bakıma yönelik bu sistem, büyük veri analizi ile yüksek katma değer oluşturuyor
 
Şek. 4: b maXX 5800 çok eksenli sürücü altı adede kadar ölçeklendirilebilir eksene sahip ve böylece birden fazla tahrikli makineler için özel bir kompakt çözüm niteliğinde
 
 Şek. 5: b maXX 2500 kablo tesisatı ve kurulum masraflarını azaltırken ideal bir yapı alanı sunuyor
Merkezi Nürnberg şehrinde bulunan Baumüller elektronik otomasyon ve tahrik sistemleri alanında önde gelen bir üreticidir. Altı üretim fabrikasında ve dünya çapındaki 40’ı aşkın şubesi ile yaklaşık 1.900 çalışan, makine mühendisliği ve e-mobilite için akıllı sistem çözümleri planlar, geliştirir, üretir ve monte eder. Burada, kullanıcı arayüzü üzerinden hareket kontrol yazılımına, PLCopen’dan yazılım modüllerine ve kumandalara, konvertörlere, elektrikli motorlara ve otomasyon çözümleri için hizmet programının tamamına kadar çeşitli çözümler söz konusudur.
 
Baumüller’in hizmet yelpazesini servis, kurulum, montaj ve taşıma alanları tamamlar. Baumüller makine mühendisliği alanında dünya çapında önde gelen otomasyon ortaklarından biridir.
BAUMÜLLER

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Turan Makine'den bir ilk

    Turan Makine'den bir ilk

    Isıtma ve soğutma sistemlerinde %30 enerji tasarrufu. Yeni nesil CP X2 Soğutma Cihazı sayesinde kalıp ve yağ sıcaklığını istediğiniz derecede tutabilirsiniz.... Devamı »