Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Bosch Rexroth Otomasyon Sistemlerinde Sınırları Ortadan Kaldırdı

Bosch Rexroth Otomasyon Sistemlerinde Sınırları Ortadan Kaldırdı

Bosch Rexroth, endüstriyel otomasyon teknolojilerinde artan talepleri karşılamak için yeni çözümler sunmaya hızla devam ediyor.

Bosch Rexroth Otomasyon Sistemlerinde Sınırları Ortadan Kaldırdı
Bu kapsamda geliştirilen Kaynak Mühendisliği (Open CoreEngineering – OCE) son kullanıcı ve makine imalatçıları için çok büyük kolaylık sağlıyor. BoschRexroth tarafından geliştirilen (OCE) ile tüm sürücü ve kontrol sistemlerinin parametrelendirilmesi esnek ve basit bir hale getiriliyor.

BoschRexroth PLC ve IT otomasyon sistemleri arasındaki boşluğu kapatacak Açık Kaynak Mühendisliği (Open CoreEngineering – OCE) geliştirerek yazılım mühendisliğindeki sınırları ortadan kaldırdı. Kullanıcılar, geliştirilen Açık Kaynak Mühendisliği (OCE) ile kontrol programından bağımsız olarak gerçek zamanlı uygulamalara özel fonksiyonları işleme alabiliyor, ayrıca kendi yazılımlarını geliştirerek uygulamaları çalıştırabiliyor.
BoschRexroth'un geliştirdiğiOCE sayesinde kullanıcılar kontrol programından bağımsız olarak gerçek zamanlı uygulamalara özel fonksiyonları işleme alabiliyor, ayrıca kendi yazılımlarını geliştirerek uygulamaları çalıştırabiliyor. OCE, PC ve akıllı cihazlar gibi harici birimlerde ise gerçek zamanlı olmadan da çalıştırılabiliyor. Kaynak programlara genişletilmiş erişim gerektiren yenilikçi fonksiyonlar da makine üreticileri tarafından gerçekleştirilebiliyor, aynı zamanda uygulamada kullanılan bilgiler korunabiliyor.

OCE, üretici firmalara, özellikle HLL-tabanlı uygulamaları programlarken IndraMotion MLC ve IndraLogic XLC sistemlerinin kaynağına erişim esnekliği sağlıyor. BoschRexrothsektördeki tecrübesiyle elektrik, hidrolik ve hibrid sürücüler için geliştirdiği IndraMotion MLC ile dikkat çekiyor. IndraMotion MLC - H, Pres Uygulamalarında (Yüksek basınçlı şekillendirme presleri, laboratuvar presleri, Tuğla presleri vb.), demir çelik uygulamalarında (sürekli dokum makineleri, uçar makas vb.), malzeme taşıma uygulamalarında (konteynır vinçleri, kamyon ve tren asansörleri) ve özel imalat makine uygulamalarında (otomatik döner tablalar, vidalı milli konveyörler, boru bükme makineleri vb.) esnek çözümler sunmamıza yardımcı oluyor.

Boru bükme makinesinde 16 eksen kontrolü yapabilen CML 25 kullanıldı

BoschRexroth tarafından otomasyonu gerçekleştirilen, üç eksen boru bükme makinesinde, kontrolör olarak CML 25 kullanıldı. 16 eksen kontrolü yapabilen, 1000 kombine edilmiş talimatı 35μs’ de işleyebilen, 1ms’lik sercos çevrim süreli, 512 tane I/O ara yüzünü destekleyen bir kontrolör olan CML 25'te; standart haberleşme ara yüzü olarak Sercos III kullanılıyor. CML 25 kontrolör, Sercos III haberleşme ara yüzü üzerinden, iki adet Servo sürücü ve 1 adet hidrolik eksen kontrol kartıyla haberleştirildi. Kontrolörün mühendislik yazılımı sayesinde, hem servo sürücülerin hem de hidrolik eksen sürücülerinin tüm parametrelerine ulaşılarak, program içerisinde kolay bir şekilde kullanılmasına olanak sağlandı.
 
 Her iki sistem de benzer şekilde davranıyor

Kontrol yazılımı, otomasyon sistemlerinde kullanılmak üzere hem hidrolik eksenler için hem de servo eksenler için özel fonksiyon blokları içererek, her iki sisteminde benzer şekilde davranmasına olanak sağlıyor. Kendi kütüphanesi ve teknolojik fonksiyon bloklarının kullanıldığı güçlü bir kontrolörler ile kombine edilen PLCopen fonksiyon blokları, IndraMotion MLC, IEC 61131-3 PLCopen standartlarıyla programlanabiliyor. 
Hidrolik eksenler için geliştirilmiş özel fonksiyon bloklara sahip olan IndraMotion MLC-H ile GAT (Generic Application Template) sihirbazıyla program alt yapısı oluşturularak mühendislik çalışmasının %50’ye kadar düşürülmesi amaçlandı. Ayrıca makine üzerinde kullanılan servo sürücüler, sırasıyla boru sürme ekseni ve boru döndürme ekseni olarak kullanılırken, borunun kıvrılması işlemi ise hidrolik eksen sayesinde yapıldı. MLC kontrolör içerisinde bulunan teknoloji fonksiyonları sayesinde Hidrolik eksenin de servo eksenleri gibi kapalı çevrim çalışarak, yüksek hassasiyette pozisyonlama yapması sağlandı.
Kullanıcı dostu bir ara yüz ile veri tabanı oluşturuldu
Makine üzerinde operatör paneli olarak Windows 7 işletim sistemiyle bütünleşik çalışan win - studio yazılımlı Rexroth panel kullanılırken, kullanıcı dostu bir ara yüz oluşturularak, yapılan üretim tiplerine göre üretim adetlerinin tutulduğu bir veri tabanı oluşturuldu.
Son kullanıcıdan alınan geri beslemeler sayesinde, hızlı ürün geçişlerine olanak sağlayarak esnek üretim yapabilen, yüksek hassasiyetle çalışarak kalite kontrol sürecini sorunsuzca geçen, oluşturulan veri tabanı sayesinde üretim bilgilerinin fabrika altyapısında değerlendirilmesine olanak sağlayan esnek bir çözüm sunuldu.

Bosch Türkiye Hakkında

Bosch Türkiye, ‘Mobilite Çözümleri’, ‘Enerji ve Bina Teknolojileri’, ‘Sanayi Teknolojileri”  ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları’ alanlarında 5 ayrı şirketle Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. Bosch Türkiye, 15.000 çalışanı (BSH dâhil), 1,68 milyar avro cirosu ve 1,22 milyar avro’luk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu’nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışıçözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır.  Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji’ sağlamaktadır. Bosch Türkiye’nin Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da AR-GE Merkezleri bulunmaktadır. 


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR