Çarşamba , 24 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Beta-Pak’tan Saatte 30 Bin Bardak Kapasiteli Makine…

Beta-Pak’tan Saatte 30 Bin Bardak Kapasiteli Makine…

Beta-Pak, tek seferde 20 gözlü bardağa şekil verip işleyerek, saatte 30 bin bardak kapasitesine sahip full otomatik makinesini Hamidiye Kaynak Suları A.Ş’’ye teslim etti.

Beta-Pak’tan Saatte 30 Bin Bardak Kapasiteli Makine…
BPT-26/37 AQUA MEGA MAX modeli 3 ana istasyondan oluşmaktadır: Şekil verme, yapıştırma ve kesme. Pet alt folyoyu belirli bir sıcaklığa getirdikten sonra şekil verme istasyonunda maça ve hava yardımıyla istenilen bardak şekline göre yapılmış kalıpta, bardaklar her bir hatvede 20 adet olarak çıkarılmaktadır. Folyoyu ilerletip dolum istasyonunda su dolumları tamamlanmaktadır.

Daha sonra alt ve üst folyo ultraviyole ışınlardan geçtikten sonra üst alüminyum folyo ile alt pet folyo fotoselli bir sistem kullanılarak, üst folyodaki logo ve resimleri her bir bardağın üstüne gelecek şekilde ayarlanıp birbirine yapıştırılmaktadır. Hatve yine ilerleyip kesme istasyonuna gelmekte, burada 20’si bir arada olan bardaklar kestirilip, teker teker kesilmiş halde müşteriye sunulacak şeklide konveyörün üstüne bırakılmaktadır. Yapıştırma ve kesme istasyonlarının pozisyonlarını laser sensörlerle kontrol edip, istasyonları bardakları hizalayacak şekilde ileri-geri hareket ettirip fire vermesi engellenmektedir.

Folyoların yenisinin eklendiği yeri tespit etmesi için kullanılan ekyeri sensörü ile problemli bardak tespit edilerek ekli olan ürün diskalifiye edilmekte, koliye hiç konmamaktadır. Böylece makinede durdurma zamanı kayıpları da aşılmış olmaktadır. Makinanın yüksek kapasitesi sayesinde yerden büyük kazanç sağlanmaktadır. Makinanın çıkışında bu bardakları kolilemek için bir karton koli yapma makinası koyulmaktadır. Koli haline gelen karton kutuya, konveyörün üzerinde bekleyen bardakları Festo ile Beta-Pak’ın birlikte yaptığı bir kartezyen robot sayesinde dizmek mümkündür. Daha sonra da koli kapama makinasına gönderip kolinin üstü yapıştırılmaktadır. Kolilerin alt ve üst kısmı sıcak tutkal kullanılarak otomatik olarak yapıştırılmaktadır. Alt ve üst folyo, ürün ve karton verilip hiç el değmeden ürün paketlenmiş olarak pazara hazır hale gelmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR