Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Beckhoff'tan Otomasyon Teknolojisi

Beckhoff'tan Otomasyon Teknolojisi

Beckhoff'un "Yeni Otomasyon Teknolojisi felsefesi dünyanın her yerinde çeşitli uygulamalarda kullanılan evrensel açık kontrol ve otomasyon çözümleri anlamına gelmektedir.

Beckhoff'tan Otomasyon Teknolojisi
Beckhoff'un "Yeni Otomasyon Teknolojisi felsefesi, CNC kontrollü makine araçlarından akıllı bina otomasyonuna kadar uzanan, dünyanın her yerinde çeşitli uygulamalarda kullanılan evrensel açık kontrol ve otomasyon çözümleri anlamına gelmektedir.

En küçük montaj boyutları için dinamik servomotorlar 

Beckhoff, AM8000 servomotor serisine 40 mm çapındaki yeni flanş boyutu F1'i sunuyor. Üç ayrı toplam uzunluk ile 0,22 ile 0,55 Nm tork aralığında en düşük hacim gereksinimlerinde yüksek derecede dinamik sürücü çözümlerinin uygulanabilmesine olanak tanır. 
Yeni AM801x ve AM811x servomotorlar, düşük rotor atalet momentinin yanında dört kata kadar aşırı yük kapasitesi sunar. Böylece en küçük montaj ebatlarında bile en yüksek hareket dinamiği gereksinimlerini karşılar.  Bu onları hızlı çevrim değişimleri olan uygulamalar gibi gereksinimler için ideal hale getirir. İki seri, diğer farklılıklarının yanında nominal gerilimleriyle de ayrışıyorlar. Son derece kompakt ve ekonomik bir servo sistemi, AM811x motorları, 50 V DC'de, 2,8 ARMS'ye çıkış akımına  sahip EL7201-0010 ve maksimum 4,5 ARMS çıkış akımına sahip EL7211-0010 servomotor terminalleriyle sürülebilir. AX5000 EtherCAT servo sürücü (3 A kadar 1 ya da 2 kanal), 230 V AC için tasarlanmış AM801x servomotorları kontrol etmek için kullanılabilir.  

Motorlar, opsiyonel olarak sabit mıknatıslı tutma  frenli veya kamalı olarak temin edilebilir. Kompakt boyutta maksimum hareket performansı sunmak için motorlar, enkoder ve Tek Kablo Teknolojisi (OCT) ile donatılmıştır.  OCT'nin motor besleme ve geri besleme sinyalini yalnızca tek bir kablo üzerinden iletmesiyle, malzeme ve montaj maliyetleri önemli ölçüde azalır.  İstenirse motorlar, mutlak enkoderli temin edilebilir. 

Üç bileşik kullanıcı avantajı 

AM801x ve AM811x motorlarda dahili mutlak enkoder sayesinde, eksen açılırken sürücü mutlak konumu bilinir, böylece ilk konuma dönüş işlemine gereksinim duyulmaz. Böylece sistem, referans sürücülerin son konumlarında olmasına gerek olmadan başlatılabilir. Buna ek olarak, yalnız eksenin konumu değil, mevcut yer değiştirme hızı da tespit edilebilir. Sürücü konumu, güç için bataryaya gereksinim duymayan bir EEPROM'da saklanır. Bu özellikler sayesinde yeni motor besleme ve çapraz geçiş eksenleri için idealdir çünkü limit switchlere ve ek enkodere gerek yoktur. 
Yeni kompakt motorlar aynı zamanda, seri numarası, tip ve üreticinin verileri gibi mekanik ve elektronik verileri içeren elektronik plakaları sayesinde sahada da hızla ve güvenilir bir biçimde tanımlanabilir. Dahili hata belleği motorda çevrim içi hata arama işlemine olanak sağlar. 
Bunlara ek olarak, emniyetli sürücü fonksiyonları, AM801x servomotorların AX5805 TwinSAFE Opsiyon Kartları kullanılmasıyla, en küçük montaj ebatlarında bile kolayca uygulamaya konulabilir. Bu yalnızca besleme ve çapraz geçiş eksenlerinin emniyetli şekilde kapatılmasını sağlamakla kalmaz, emniyetli hareket fonksiyonları da dâhil, EN ISO 13849-1'e göre PLe'ye programlamayı olanak sağlar. Motorlar torksuz olarak anahtarlanabilir ve hızları, konumları ve dönüş yönleri izlenebilir. Böylece, çapraz geçiş ve besleme eksenleri artık TwinCAT sistemine dâhil edilebilir ve tüm makinenin kullanılabilirliğini önemli ölçüde arttırır.

PC tabanlı Kontrol: Robot kinematiğinin standart kontrol sistemlerine etkin entegrasyonu    

Beckhoff'un PC tabanlı kontrolü, PLC, Hareket Kontrolü, ölçüm teknolojisi ile robotiği tek bir platformda birleştiriyor. Bu yapı ayrı işlemcilerin ve ağ geçitlerinin kullanımını ortadan kaldırmakla beraber  genel mühendisliğin yanı sıra PLC ve Hareket Kontrolü arasında gelişmiş senkronizasyon ve bunun sonucunda da yüksek hassasiyet ve hız sağlamakta. Beckhoff'un sunduğu yeni ürünlerden biri de, TwinCAT için 6 eksenli kinematik. 
Bilimsel Otomasyon kavramıyla Beckhoff, PLC, Hareket Kontrolü ve güvenlik teknolojisi ile birlikte standart kontrol platformu içine robotik, ölçüm teknolojisi ve Durum İzlemeyi de entegre ediyor. TwinCAT, robotik uygulamaların veya karmaşık matematiksel ölçüm analizi algoritmalarının, PLC üzerinde performans etkileri olmadan, ayrı çekirdekler üzerinde çalıştırılabilmesi için modern işlemcilerin çoklu çekirdek teknolojisi kullanır. TwinCAT kullanıcısı, çok çekirdekli işlemcili bir PC tabanlı kontrolörü yapılandırırken, hangi çekirdeklerin işletim sistemi tarafından görülebileceğini ve hangilerinin TwinCAT çalışma zamanı için % 100 kullanılabilir olacağını tanımlayabilir. Bu yapı, PLC bir çekirdekte yürütülürken, Robot transformasyolarının diğer çekirdek üzerinde hesaplanmasına izin verir.

PC tabanlı kontrol, 6 eksenli robot kinematiğini standart kontrolöre entegre ediyor    

TwinCAT kinematik transformasyonuyla, 2-B paralel kinematik, 3-D delta veya Scara gibi çeşitli robot kinematiği, DIN 66025 komutlarıyla veya PLC'nin PLCopen uyumlu fonksiyon bloklarıyla programlanabilir. Beckhoff, Automatica'da yeni bir ürün olarak TwinCAT'te 6 eksenli kinematik uygulamasını sundu. Beckhoff standının ziyaretçileri çeşitli gösterimlerde robotlar ve eXtended Transport System (XTS) arasındaki etkileşimi canlı olarak görebilme fırsatı yakaladılar.

Evrensel çoklu dokunmatik işletim teknolojisi    

Beckhoff, çoklu dokunmatik işletim teknolojisine sahip, ölçeklenebilir Panel PC ve Kontrol Panel yelpazesiyle montaj hücresinde düzgün bir görünüm sağlıyor. 7 – 24 inç arası ekran boyutlarının yanı sıra, farklı bağlantılara ve işlemci güçlerine sahip modeller, kullanıcıya maksimum çeşitliliği ve esnekliği sağlar. Çoklu dokunmatik panel serisinin diğer avantajları CP-Link 4'ün kullanımından geliyor. Kontrol ünitesini PC'den 100 m mesafeye kadar uzatmak için kullanılan CP-Link 4Tek Kablo Teknolojisi: Video sinyali, USB 2.0 ve güç kaynağı, standart CAT.6A kablo üzerinden taşınıyor. Kullanıcı sadece yüksek esneklikten değil, azalan kablo ve montaj maliyetlerinden de yararlanıyor.
Doğrudan sahada ivme ve açı ölçümü    

Makine kullanılabilirliğini optimize etmek için yapılan “Durum İzleme” ölçümleri makine mühendisliğinde giderek daha önemli hale geliyor. Beckhoff, “Durum İzlemeyi” entegre etmek için uygun I/O bileşenleri ve TwinCAT 3 kütüphaneleri sunuyor. Bu ürün ailesine son eklenen üye ise EP1816-3008 EtherCAT kutusu. Bu ürün, iki entegre 3 eksenli ivme sensörüne ve 16 dijital girişe sahip olup, doğrudan sahada titreşim ve şok/salınım izlemekle beraber boylamsal ve enine yönde eğim izleme imkanı da veren, kolayca kurulabilen ve uygun maliyetli bir çözüm olarak kullanılabilir. Böylece, robotik ve gezer tip uygulamaların durumu hakkında ek verileri yüksek hassasiyetle ve fazla çaba harcamadan elde edebilirsiniz.

Doğrudan sahada ivme ve açı ölçümü    

Makine kullanılabilirliğini optimize etmek için yapılan “Durum İzleme” ölçümleri makine mühendisliğinde giderek daha önemli hale geliyor. Beckhoff, “Durum İzlemeyi” entegre etmek için uygun I/O bileşenleri ve TwinCAT 3 kütüphaneleri sunuyor. Bu ürün ailesine son eklenen üye ise EP1816-3008 EtherCAT kutusu. Bu ürün, iki entegre 3 eksenli ivme sensörüne ve 16 dijital girişe sahip olup, doğrudan sahada titreşim ve şok/salınım izlemekle beraber boylamsal ve enine yönde eğim izleme imkanı da veren, kolayca kurulabilen ve uygun maliyetli bir çözüm olarak kullanılabilir. Böylece, robotik ve gezer tip uygulamaların durumu hakkında ek verileri yüksek hassasiyetle ve fazla çaba harcamadan elde edebilirsiniz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Bulut Teknolojisi Nedir?

    Bulut Teknolojisi Nedir?

    Bulut teknolojisi internet tabanlı sisteme depoloma olanağı sunuyor. Yer ve zaman fark etmeden, istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bu veriler, yetersiz depoloma sorununu en aza indiriyor.... Devamı »