Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Automation PC 2100: Kontrolör ve PC Bir Arada

Automation PC 2100: Kontrolör ve PC Bir Arada

B&R’nin yeni Automation PC 2100 ürünü PC dünyası ile gerçek zamanlı uygulamaları birleştiriyor.

Automation PC 2100: Kontrolör ve PC Bir Arada
Gerek duyulduğunda, Intel Atom çok çekirdekli işlemci teknolojisinin de yardımıyla Automation Runtime ve Windows aynı anda çalıştırılabilir. Bu durum da Automation PC 2100’nin aynı anda hem yüksek performanslı endüstriyel kontrolör olarak hem de karmaşık HMI işlemleri gibi işlemler için PC olarak kullanılmasına imkân tanır. Bununla birlikte kompakt boyutlarıyla kontrol kabininde neredeyse hiç yer kaplamaz.

Aşırı kompakt gövdesine rağmen Automation PC 2100, gömülü sistemlerin performans kapasitelerini önemli oranda arttıran ve fiyat/performans oranlı ile de erişilemez bir noktada olan tam teşekküllü bir PC sistemidir. Tek, çift veya dört çekirdekli işlemcileri olan Automation PC 2100’ün işlem gücü tamamen ölçeklenebilirdir. Bu haliyle ürün performans aralığının üst sınırlarında hatta birçok “Core i” serisi işlemcinin performansını da aşıyor.
Bakım gerektirmez

Modeli ne olursa olsun tüm ürünlerde fan veya diğer döner parçaların olmaması herhangi bir bakım işleminin gerekli olmadığı anlamına geliyor. Diğer standart özellikler,  bir adet USB 2.0 bir adet de USB 3.0 arayüzü ile birlikte iki gigabit Ethernet arayüzünü de içermektedir. POWERLINK veya CAN gibi iletişim bağlantıları (Fieldbus) gereksinime göre konfigüre edilebilir. Ayrıca bellek ihtiyacını karşılamak için kompakt CFast kartları ve daha yüksek kapasiteli MLC teknoloji bazında 64 GB’a kadar bellek kullanılabilir.

Maksimum grafik performansı

Intel Atom işlemciler tarafından kullanılan grafik motoru “Core i” teknolojisi yardımıyla oluşturulmuştur. Bu grafik motoru Full HD seviyesine kadar güçlü bir grafik işleme imkanı sağlar. Bu aynı zamanda bu segmentte DirectX 11 desteğinin sağlandığı ve SCADA ve HMI sistemleri için daha yüksek grafik performanslarının elde edilebilmesine imkan tanıyan bir ilktir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR