Salı , 23 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Asb Makina, Plastik Sektörünün Tüm İhtiyacına Cevap Veriyor…

Asb Makina, Plastik Sektörünün Tüm İhtiyacına Cevap Veriyor…

Ahmet ÇİÇEK - ASB Makina A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Asb Makina, Plastik Sektörünün Tüm İhtiyacına Cevap Veriyor…
1.ASB Makina olarak kuruluş aşamanız ve gelişim sürecinizi okuyucularımızla paylaşabilir misiniz? ASB Makina bugünkü konuma gelebilmek için nasıl süreçlerden geçti?

ASB Makine A.Ş. Türk plastik sektörünün ihtiyacı olan kaliteli ürün ve etkin servisi karşılamak adına 2015 yılında kurulmuş, aslında 30 yıllık geçmişi olan bir firmadır. Firmamızın kökeni otomasyon ve teknik servise dayanmaktadır. Aradan geçen 30 yıl boyunca şekillenen şirket yapısı, piyasadaki müşterilerimize servis ve otomasyon çözümü sunarken müşterilerimizden gelen talep üzerine plastik enjeksiyon makinesi sektörüne doğru yön almıştır. Uzakdoğu’da (Çin’de) makine üreticilerinin incelenmesi ile başlayan sürecimizde, plastik üreticilerimizin yüzünü “Kalite, Fiyat ve Performans” olarak güldürecek üreticiyle yani TEDERIC ile tanışmamızla son bulmuştur. Müşterilerimize sağladığımız kaliteli, etkin servis ile plastik enjeksiyon makinesi yetkinliğimiz birleşmiş ve plastik enjeksiyon makinesi piyasasında ASB Makine A.Ş hak ettiği yerini almıştır.

2.Ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz? Ayrıca distribütörlük çalışmalarını yürüttüğünüz markalar ve ürünleri hakkında neler söylersiniz?

ASB Makine olarak bir plastik üreticisinin ihtiyacı olan tüm ürünler ve yedek parçalar ile hizmet vermekteyiz. TEDERIC markalı servo plastik enjeksiyon makinalarımız, ASB makina MSZ serisi enjeksiyon şişirme makinelerimiz,  ASB markalı plastik kırma makinelerimiz, plastik hammadde kurutucu ve yükleyicilerimiz, plastik hammadde karıştırıcılarımız, soğutucu gruplarımız (Chillerlerimiz) ve İtalya’da üretilen SB markalı yardımcı ekipmanlarımız ve yine %100 Avrupa menşeili olan WITTMANN yardımcı ekipmanları ve robotları ürün gamımızı oluşturmaktadır. Şu an için Türkiye’de distribütörlüğünü yürüttüğümüz markalarımız, müşterilerine 4 farklı makine seçimi ile çözüm sunan TEDERIC Enjeksiyon Makineleri, SB COLOR Yardımcı Ekipmanları ve WITTMANN Robotları’dır.
TEDERIC firmasının DREAM serisinde DH serisi çift plakalı plastik enjeksiyon makineleri müşterilerimize büyük tonaj makinelerde daha fazla enjeksiyon ağırlığı ve daha fazla kalıp açma mesafesi sağlamaktadır. TEDERIC firmasının 7000 tona kadar büyük tonaj makine üretimindeki bilgi birikimi sayesinde, Türkiye’de çalışan en büyük tonaj enjeksiyon makinesi 4500 ton ile bize aittir.
Dream serisindeki diğer bir alternatif olan DM serisi (High Speed) hızlı seri plakalı plastik enjeksiyon makinelerimiz ise ambalaj sektörüne kararlılığı, yüksek hızı, çift servo motoru ve çift taşıyıcıyı silindiri ile efektif üretim yapmayı sağlamaktadır.
Yenilikleri yakından takip eden TEDERIC yüksek elektrik tasarrufu sağlayan DE serisi ile full elektrikli enjeksiyon makineleri ile de üreticinin ana sorunlarından biri olan elektrik tüketim problemine çözüm olmuştur.
Ayrıca yine büyük tonaja kadar çift renkli enjeksiyon makinesi üretimine sahip olan TEDERIC, DD serisi ile bu sınıfa öncülük etmektedir.

3.ASB Makina şu anda planladığı konumda mı? Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir? 2016 yılı ile ilgili beklenti ve hedefleriniz var mı? Bu yıl içerisinde yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışmalarınız olacak mı?

ASB Makine şu an için planladığı konumun biraz ilerisindedir. 3 ay içerisinde ulaştığımız satış hacmimiz beklenenin üzerinde olmuştur. Bu büyüme ile 1 yıl içerisinde çalışan sayımızı 2 katına çıkarmayı ve makinelerimizi çalışır vaziyette sergilemek için yerimizi büyütmeyi planlıyoruz. Ayrıca yardımcı aksesuarlarda yaptığımız AR-GE çalışmalarımızı da hızlandırmış bulunuyoruz. 2016 yılının Türk plastik sektörü için iyi geçeceğini umuyoruz, bu sebeple yatırımlarımızı da hızlandırmış bulunuyoruz. Bunun yanında yıl içerisinde başka sürprizlerimiz de olacak, ama şimdilik sürpriz olarak kalsın…

4.Satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz? Biraz bilgi verir misiniz?

ASB Makine olarak iddia ediyoruz ki Türkiye’de bizim kadar donanımlı teknik servis hizmeti veren başka bir firma yok. Sattığımız her ürünün tabi ki teknik servis hizmetinin kalitesi yanında zamanlaması da önemlidir. Biz 24 saat içerisinde Türkiye’nin her yerine;  72 saatte dünyanın her yerine teknik servis hizmeti veriyoruz. Takdir edersiniz ki bu güveni sağlayamamış olsak dünyanın çeşitli yerlerine makine kuruyor olamazdık.

5.Dünyadaki gelişmeleri nasıl takip ediyorsunuz? Teknoloji hızla gelişirken siz teknolojiyi kendi bünyenizde nasıl takip ediyorsunuz?
 

Plastik sektörü çok hızlı gelişiyor. ASB Makina olarak hem Avrupa kaynaklı hem de yerli sektör dergi ve yayınlarını sıkı takip edip, yurt dışında bulunan Tüm fuarlara (“K”–Fakuma, MILAN Plast vb.)  katılıp üreticiler ile müşterilerimizin talepleri doğrultusunda birlikte hareket edip gelişmeler sağlıyoruz. Kendimizi sektörde güncel tutmakta ve bu sektöre öncülük etmekteyiz. Peki, bunu nasıl sağlamaktayız? Cevabı her zaman yenilikçi olmamız ve sürekli piyasada aktif olarak bulunmamızdan kaynaklanmaktadır. AR-GE çalışmaları ile ürünlerimizi geliştirmekteyiz ve donanımsal olarak makinelerimizi her geçen gün yenilemekteyiz.

6.Oldukça önemli isimlerin distribütörlük çalışmalarını yürütüyorsunuz. Peki, ASB Makina olarak satın almalarda müşterilerinize nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

Bizim müşterilerimiz üretimci müşterilerdir, üretici için üretim demek zaman demektir, enerji demektir. Yani kaliteli ürün ve kaliteli servis olmaz ise hem zaman hem maddi kayıp oluşacaktır. Bu bağlamda satın alma sürecinde ürün tercihinde bulunurken ürünü ve hizmet sağlayıcı firmayı iyi araştırıp, satış sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda tedarikçinin ne kadar hızlı ve kaliteli hizmet verebileceğini de kıyaslamaları gerekmektedir.

7.Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu, şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak, değerlendirirsek neler söylersiniz? 2016 sizce nasıl bir yıl olacak?

Türkiye plastik pazarının 2016 yılında %6 civarında büyümesini umuyoruz. Bu yılın Türk plastik sektörü için keyifli geçeğiniz düşünüyoruz.

8.Peki, ASB Makina’yı sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?

Müşteri odaklı yaklaşımımız, güçlü teknik servis yapımız; çok alternatifli ve her müşteri beklentisine uygun çözüm bulunan kaliteli ürün gamımızda bizi öne çıkartan özelliklerimizdendir. Ama bizim asıl farkımız; dostlarımız olarak gördüğümüz müşterilerimize her zaman ihtiyaçları doğrultusunda, onların menfaatini göz önünde bulundurarak, doğru ürünü önermemiz ve kendilerine her zaman çözüm sunmuş olmamızdır.


9.Son olarak eklemek istedikleriniz ?

ASB Makine A.Ş. Ailesi olarak, Plastik sektöründeki 30 yılı aşkın çalışma hayatımızda bizi yalnız bırakmayan müşterilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR