Perşembe , 25 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ​Anavarza Bal’a Uluslararası Ödül

​Anavarza Bal’a Uluslararası Ödül

Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından organize edilen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan “WorldStar 2015 Ambalaj Yarışması” sonuçları açıklandı.

​Anavarza Bal’a Uluslararası Ödül
Ambalajın uluslararası seçkin ödülü olarak kabul edilen “WorldStar” ödülü; yenilikçi kavanoz tasarımıyla ‘Gıda’ kategorisinde yarışan Anavarza Bal’ın oldu. Anavarza Bal, ambalaj tasarımında uluslararası mükemmelliği işaret eden ‘WorldStar’ ödülü ile marka algısını bir kez daha güçlendirdi.

Dünyanın en prestijli ambalaj tasarım yarışmalarından biri olan WorldStar 2015 Ambalaj Yarışması, 19 Mayıs 2015 İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleşecek konferans ve ödül töreniyle “WorldStar” ödüllerini sahiplerine teslim edecek. Bal sektörünün yenilikçi yüzü Anavarza Bal, arı vücudunun anatomisinden esinlenilerek tasarımı yapılan kavanozuyla, gıda kategorisinde ‘WorldStar 2015’ ödülüne layık görüldü.
 
WorldStar Ambalaj Yarışması’nın ambalaj tasarımındaki bilinen en değerli yarışmalardan biri olduğunu belirten Anavarza Bal’ın Genel Müdürü Can Sezen kavanoz tasarımıyla ilgili olarak: “Ödüllü kavanoz tasarımımız için Dr. Oya Akman ile çalıştık. Arı vücudunun anatomisinden esinlenerek yapılan tasarımda, kavanozun boğumları arının vücut anatomisiyle benzerlikler taşıyor. Bunun yanında kavanozun geniş omuzlu duruşu kendimize olan güvenimizi vurguluyor. Bu yüzden biz yeni kavanozlarımızda ergonomiyi ön planda tuttuk. Bu yüzden kavanozun üzerindeki boğumlar insan elinin kavanozu tam anlamıyla kolayca kavramasını sağlıyor. Silindirik olan çoğu bal kavanozu kullanım açısından kolay değil. Tüm bunları düşünerek hem kolay kullanılabilen hem de göze hitap eden bir kavanoz tasarladık.” dedi.

Anavarza Bal Hakkında:

1979 yılında Süleyman Sezen'in kurduğu Sezen Gıda Ltd. Şti. 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı. Adana'nın Kozan ilçesinde kurulan şirket, marka ismini bölgenin sembolü Anavarza Antik Kenti'nden alıyor. 450 m2lik alana kurulan üretim tesisleri, bugün 10.000 m2ye ulaştı ve Kozan'da istihdam sağlamaya devam ediyor. Aralıksız yapılan AR-GE çalışmaları, üniversite işbirlikleri Anavarza Bal'ı sektörde yeniliklerin öncüsü bir marka haline getirdi. Amerika'da ve Avrupa'da yıllardır tüketilen Krem Bal'ın Türkiye'de üretilmesi, bu çalışmaların kıymetli sonuçlarından biri. Ve seçkin gıda markalarına verilen "BRC Global Standart - Grand: A" gibi sertifikalar yine titiz çalışmaların bir getirisi. Anavarza Bal; Süleyman Sezen'in açtığı yoldan, yine kendisinin önderliğinde, Can Sezen'in yönetiminde en iyi bildiği işi yapmaya devam ediyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR