Cuma , 29 Mart 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Ambalajsız süt ve süt ürünlerine itimat etmeyin!

Ambalajsız süt ve süt ürünlerine itimat etmeyin!

Süt ve süt ürünlerinin güvenli tüketimi için ambalajlama çok önemli !!

Ambalajsız süt ve süt ürünlerine itimat etmeyin!
Süt ve süt ürünlerinin güvenli tüketimi için ambalajlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, ambalajın hem tüketici sağlığını korumak hem de tüketiciye bilgi vermek amaçlı olduğunu dile getirdi.
 
Ambalajlı süt ve süt ürünleri tüketiminin sağlığın korunması bakımından önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, ASÜD olarak süt ve süt ürünlerinde “Güvenilir Gıda” şartlarını sağlamak misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
 
Süt ve süt ürünlerinde güvenli tüketimin en önemli şartının, hijyenik koşullarda üretilen süt ve süt ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi’nin belirlediği normlar çerçevesinde ambalajlanarak tüketiciye sunulması olduğunu vurgulayan Çallı, hiçbir denetime tabi olmayan, ambalajsız olarak satışa sunulan süt ve süt ürünlerinin toplum sağlığı için büyük risk oluşturduğunu kaydetti.
 
Ambalaj tüketiciyi korumak için var
 
Süt ve süt ürünlerinin ambalajlanmasında asıl etkenin; ürünü kontrol altında tutmak, dış kaynaklı kirlenme ve tehlikelere karşı gıdayı korumak, taşınmasını kolaylaştırmak, ürün hakkında bilgi vermek ve tüketiciyi bilgilendirmek olduğunu ifade eden ASÜD Başkanı Harun Çallı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ambalajın üzerinde, gıda içeriğinin tanımlaması ve açıklaması bulunur. Ayrıca ambalaj paket bilgilerinden ürünün karşılaştırılabilmesi hususunda görsel bir kanıt sağlar.
Ambalaj malzemesi, gıdanın kendisini korumanın yanı sıra dağıtım ve depolama esnasında meydana gelebilecek hasar ve kirlenmelere karşı gıdayı korumak zorundadır. Gıdaya temas eden ambalaj materyallerine izin verilmeden önce kapsamlı testler yapılmaktadır.
 
Ayrıca ambalaj, süt ürünlerini mikrobiyolojik anlamda fiziksel tehlikelerden ve dış etkenlerden koruduğu için çok önemlidir. Açıkta tutulan ve satışa sunulan süt ve süt ürünleri çok çabuk bozulduğundan, ambalajlama ile ürünün hava ile temas etmesi engellenmektedir.
 
Türk Gıda Kodeksi, gıda ürünlerinin nasıl paketlenip ambalajlanacağını ayrıntılı olarak belirlemiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylı tüm işletmelerin ürettiği süt ve süt ürünleri hijyen kurallarına uygun olmak zorunda ve denetlenmektedir."

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • "BİZ KONSAYIZ"

    "En önemli gücümüz; üründe, hizmette ve iletişimde kaliteli ve sürdürülebilir başarıya olan inancımızdır."... Devamı »